55

Personeel Flevoziekenhuis voert morgen actie rond CAO

Morgen (woensdag 20 november 2019) voert een deel van de medewerkers van het Flevoziekenhuis actie over de CAO. Dat meldt het ziekenhuis. Er zal morgen een zondagsdienst gedraaid worden. “Het Flevoziekenhuis betreurt de overlast voor patiënten, maar respecteert het recht op actievoeren van medewerkers. Met de vakbonden en het interne actiecomité is afgesproken dat de kwaliteit en veiligheid van zorg altijd gewaarborgd blijft. De spoedzorg gaat altijd door. Bij twijfel wordt altijd ten gunste van de patiënt gehandeld”, zo laat het ziekenhuis weten.

Zondagsdienst

Een deel van de medewerkers draait hun dienst alsof het zondag is. Dat betekent dat een deel van de niet-spoedeisende zorg niet wordt verleend. De spreekuren op de poliklinieken gaan door zoals gepland, met uitzondering van de spreekuren op de polikliniek Orthopedie, vanwege de combinatieafspraken met Radiologie die niet mogelijk zijn.

“De spoedeisende hulp blijft open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Ook bevallingen gaan door. Patiënten die al zijn opgenomen kunnen blijven rekenen op de zorg die ze van het Flevoziekenhuis gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal”, aldus het Flevoziekenhuis.

Landelijk

Deze zondagsdienst is onderdeel van landelijke acties van een deel van de medewerkers in ziekenhuizen. Ook in veel andere ziekenhuizen wordt op dezelfde dag actie gevoerd.

Lees ook eens:

Vakbond: ‘Personeel Flevoziekenhuis ontmoedigd om actie te voeren’

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant