56

Gemeente opent nominatieronde Almeerse Sportverkiezingen

Tot en met 24 november aanstaande kunnen Almeerders hun favoriete sporters, sportploegen en coaches nomineren voor de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Dat meldt de gemeente Almere in een persbericht. Dit keer kunnen Almeerders ook nominaties aandragen voor de categorie Almeerse Club van het jaar. Ook de categorie Almeerse Sportheld van het jaar is nieuw.

Allerlei sporters

De winnaars in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Paralympische Sporter, Sporttalent, Sportploeg en Sportcoach worden op 12 februari 2020 bekend gemaakt tijdens het SNS Sportgala. De vakjury nomineert ook zelf sporters, coaches en ploegen in alle categorieën. Samen met de aangedragen nominaties door Almeerse inwoners wordt er per categorie een top drie samengesteld. De twee nieuwe categorieën Almeerse Club en Sportheld worden alleen gebaseerd op de aangedragen nominaties door inwoners.

Vanaf 8 januari worden wekelijks de genomineerden bekend gemaakt. Daarna krijgen Almeerders de kans om op hun favoriet te stemmen. Op 12 februari 2020 volgt in het Topsportcentrum in Almere Poort de uitslag tijdens het SNS Sportgala.

Nominatie

De gemeente is zo op zoek naar vrijwilligers en naar sportaanbieders die betrokken zijn bij de omgeving en het verschil maken voor leden, de wijk of de stad. Nomineren kan via de speciale website van de gemeente Almere.

De Almeerse Sportverkiezingen en het SNS Sportgala worden jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant