Politie legt beslag op woning en Ferrari

Deel dit artikel

De politie heeft vorige week een inval gedaan in een woning aan de Vergulde Draakstraat. Daarbij is beslag gelegd op het huis, de Ferrari en de bankrekening van de bewoners. Er is niemand aangehouden. De politie deed de inval naar aanleiding van een langlopend witwasonderzoek.

Zwart geld

Volgens de politie zijn zowel het huis als de Ferrari met zwart geld aangeschaft. Voor het onderzoek heeft de politie ook beslag gelegd op sieraden en administratie van de bewoners.

Witwassen

“Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont”, aldus de politie. “Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat daarbij om geld afkomstig van criminele activiteiten, zoals diefstal of fraude”.

De inval vond plaats op dinsdag 12 november om 09.00 uur.

Foto

Vergelijkbare Ferrari. Foto: Ter illustratie.

1Almere

One Reply to “Politie legt beslag op woning en Ferrari”

  1. Gemeente Almere

    Bewoners zijn vrij gesproken, 4 kinderen hebben een trauma opgelopen door deze justitiele fout.
    Baby van 3 maanden krijgt geen borstvoeding meer doordat de melkproductie door de stress situatie gestopt is. Naamszuivering is wat het gezin van 7 personen eist van justitie.

Reageren is niet meer mogelijk.