64

Opnieuw vandalisme bij Luierpark

Zondag hebben vandalen opnieuw vernielingen aangebracht in Het Luierpark. Er is brand gesticht en er zijn houten palen uit de grond getrokken. Dat meldt Tineke Ras van Het Luierpark.

Hek

Ras zegt dat er een hek moet komen rondom het park. Het hek zou de oplossing bieden tegen vandalisme. Vandaag start Staatsbosbeheer met het plaatsen van het hek. René Eekhuis van Respect Almere heeft zich hard gemaakt voor de plaatsing van een hek. Ook hij denkt dat het hek de oplossing is.

Vernielingen

Eerder werd er al vandalisme gepleegd. Precies een jaar geleden werden twee nieuw geplante ‘luierbomen’ omgetrokken.

Sinds maart 2017 is Het Luierpark geopend. Keer op keer werden er vernielingen gepleegd. Zo werden er eerder al twee luierbomen vernield en werd er een picknickbankje in brand gestoken. Ook werd er een bankje beklad met teksten als aids en andere ziektes.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant