63

Weekoverzicht: College, krokodillen en militairen

Wat gebeurde er afgelopen week in jouw buurt? Bekijk hieronder een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen. De redactie van 1Almere heeft deze berichten speciaal voor jou geselecteerd.

College valt

Het college van burgemeester en wethouders is donderdagavond gevallen. Het vertrouwen in de PvdA werd door de VVD, ChristenUnie en D66 opgezegd. De PvdA trok daarop wethouder Jerzy Soetekouw terug uit het college. Het begon met het voorgedragen van Laura Bouwmeester als nieuwe wethouder in Almere. Partijen waren het niet met de PvdA eens dat er al een wethouder werd voorgedragen, terwijl de onderhandelingen in volle gang waren.

Geen zwarte piet

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet heeft besloten toch niet te zullen demonstreren tijdens de Sinterklaasintocht. Vorige week kondigde de groep nog acties aan. De intocht in Almere Haven volgt het Sinterklaasjournaal en zet geen zwarte pieten meer in. Daardoor zijn de acties overbodig geworden.

Geen demonstratie Kick Out Zwarte Piet bij Almeerse intocht

Extra controles

Op woensdag 13 en donderdag 14 november heeft de politie Midden-Nederland extra gecontroleerd op het bellen of appen in het verkeer. Het ging om landelijke acties. Ook in Almere werd er extra gecontroleerd. Er zijn 287 bekeuringen uitgedeeld in Flevoland, Gooi en Vechtstreek en Utrecht.

Tips

Na een uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag zijn bij de politie 15 tips binnengekomen over de moord op advocaat Derk Wiersum.

Politie zoekt naar mogelijk Almeerse link moordzaak advocaat

Plastic

In Almere wordt waarschijnlijk een fabriek geopend om onbruikbaar restplastic te recyclen. Van het plastic wordt nuttig, houtachtig materiaal gemaakt. Het is de bedoeling dat de fabriek tot 5000 ton afval per jaar kan verwerken.

Almere krijgt fabriek voor onbruikbaar restplastic

Krokodillen

Dierenpark Almere Jungle heeft twee nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Het gaat om de krokodillen Berend en Betsy. De krokodillen komen uit museum De Oude Aarde in Giethoorn. “De huidige eigenaren vonden dat de dieren, nu ze zo groot geworden zijn, een groter verblijf verdienen. Om die reden zijn ze naar ons verhuisd”, zo meldt Almere Jungle op Facebook.

Twee nieuwe krokodillen in Almere Jungle

Sport en bewegen

Woensdag ontving PrO (Praktijkonderwijs) Almere, locatie Bachweg, van wethouder Roelie Bosch van Gezond in Almere, het vignet Gezonde School met als thema Sport en Bewegen. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

PrO Almere ontvangt vignet sport en bewegen

Militaire oefening in Pampus

Op donderdag werd er een militaire oefening gehouden in Almere Pampus. De oefening werd gehouden door de Koninklijke Landmacht in samenwerking met het Defensie Helikopter Commando. Bij de oefening werden Apache-helikopters gebruikt.

Militaire oefening in Almere Pampus

 

Dit vind je misschien ook interessant