Walk of Peace 2020 in Almere Buiten

Deel dit artikel

Een wandeling van 5 kilometer waarbij alles in het teken van vrede staat. Dat is de Walk of Peace. Een mooie manier om door je stad heen te lopen en te zien welke groepen en organisaties allemaal bereid zijn om samen een geweldig vredesevenement neer te zetten. Traditioneel vind je langs de route overal cultuur, muziek, eten en drinken. Organisaties die wel meedoen en meelopen voor vrede, maar niet aan de route gevestigd zijn, staan op de infomarkt.

Zinvol

Het voorzitterschap van de Walk of Peace rouleert ieder jaar. Dit jaar brengt Stichting InnerCircle de wandeling naar Almere Buiten. Voorzitter Asjen van Dijk legt uit waarom: “Bij Stichting InnerCircle is cultuur voor iedereen. Wij brengen muziek, theater en poëzie dichtbij mensen waarvoor cultuur vaak minder toegankelijk is. In 2018 zijn wij voor Almere de Ambassade van Vrede geworden. Via PAX zijn we verbonden met meer dan 80 andere ambassades in Nederland die vredesactiviteiten organiseren in eigen stad. Daarmee willen we laten zien dat we ons bewust zijn van de bindingskracht van kunst en amateurkunst. Vrede is geen simpel begrip. Pas als het ver te zoeken is, weet je hoe waardevol het is.”

Zichtbaar

Wim Kanis, Leger des Heils WoP leider 2019, heeft op 6 november de vredesvlag aan Asjen van Dijk overgedragen. “Die vlag mag straks in Almere Buiten bij alle deelnemende organisaties aan de gevel. Hoe meer zichtbaar is dat we ons bewust zijn dat vrede niet vanzelfsprekend is, hoe beter. De evaluatie van WoP2019 liet zien dat deelnemende organisaties zeer positief waren. We vertrouwen erop dat ook in Almere Buiten de Walk of Peace met enthousiasme zal worden ontvangen.” zegt hij.

Rijkdom

De Walk of Peace 2020 geeft alle deelnemers de mogelijkheid om de rijkdommen van Almere Buiten te ervaren. Het groen, de architectuur en de diversiteit van culturen zoals dat in Almere normaal is. Asjen van Dijk: “Het is zeker onze ambitie om in Almere Buiten organisaties voor jong en oud, ziek en gezond, arm en rijk te verbinden om samen te lopen voor vrede. Door aandacht voor die diversiteit, krijg je vanzelf een mooie groep deelnemers. Zodat iedereen mee kan doen. Voor je medemens die elders in oorlog leeft, of voor vrede en inclusie in je buurt.”

Zaterdag 26 september 2020

Vredesweek valt volgend jaar van 21 tot en met 28 september. In alle stadsdelen zijn dan vredesactiviteiten. De Walk of Peace wordt op zaterdag 26 september 2020 gelopen.

3 Reacties op “Walk of Peace 2020 in Almere Buiten”

  1. Ruud.Beijer

    Fijn die walk of fame. Gezellig door de straten lopen langs de woningen voor statushouders. Fijn om te zien dat die worden voorgetrokken op mijn Nederlandse kinderen die geen woning kunnen krijgen. Oooh kijk een ingeburgerde statushouder met een mooie auto. Dan gaan we onze weg vervolgen langs de grote hoeveelheid moskeeën gevuld met hoofddoeken. Wanneer komen de gebedsomroepen?Gezellig naar alla akbar luisteren. We vervolgen onze weg onderwijl liedjes zingen We shall overcome!Dan lopen we nog even voorbij het AZC waar ondanks de stikstofcrisis de bouw wel gewoon doorgaat. De asielparasieten moeten kunnen blijven binnenstromen.Beste Almeerders het is tijd voor de PVV. De PVV vindt u belangrijk. De PVV vindt het belangrijk dat eerst onze jeugd aan een woning wordt geholpen. De PVV vindt het belangrijk dat ouderen een goed leven moeten hebben. Helaas vinden de andere partijen dit niet. Die vinden de asielparasieten en de islam belangrijker dan u en met uw kinderen hebben zij helemaal niets te maken.

  2. Danny

    Nee we zitten te wachten op meer verdeeldheid en haatzaaierij zoals de PVV doet om nog meer aandacht te krijgen. Werkelijk zielig om op deze manier zieltjes te winnen en ja ook ik ben minima en ook mijn kinderen kunnen niet in Almere aan een woning komen maar om je medemens een parasiet te noemen dan moet je zelf minder waardig zijn dan een eencellig organisme maar daar staat die partij dan ook wel om bekend.

Reageren is niet meer mogelijk.