64

Walk of Peace 2020 in Almere Buiten

Een wandeling van 5 kilometer waarbij alles in het teken van vrede staat. Dat is de Walk of Peace. Een mooie manier om door je stad heen te lopen en te zien welke groepen en organisaties allemaal bereid zijn om samen een geweldig vredesevenement neer te zetten. Traditioneel vind je langs de route overal cultuur, muziek, eten en drinken. Organisaties die wel meedoen en meelopen voor vrede, maar niet aan de route gevestigd zijn, staan op de infomarkt.

Zinvol

Het voorzitterschap van de Walk of Peace rouleert ieder jaar. Dit jaar brengt Stichting InnerCircle de wandeling naar Almere Buiten. Voorzitter Asjen van Dijk legt uit waarom: “Bij Stichting InnerCircle is cultuur voor iedereen. Wij brengen muziek, theater en poëzie dichtbij mensen waarvoor cultuur vaak minder toegankelijk is. In 2018 zijn wij voor Almere de Ambassade van Vrede geworden. Via PAX zijn we verbonden met meer dan 80 andere ambassades in Nederland die vredesactiviteiten organiseren in eigen stad. Daarmee willen we laten zien dat we ons bewust zijn van de bindingskracht van kunst en amateurkunst. Vrede is geen simpel begrip. Pas als het ver te zoeken is, weet je hoe waardevol het is.”

Zichtbaar

Wim Kanis, Leger des Heils WoP leider 2019, heeft op 6 november de vredesvlag aan Asjen van Dijk overgedragen. “Die vlag mag straks in Almere Buiten bij alle deelnemende organisaties aan de gevel. Hoe meer zichtbaar is dat we ons bewust zijn dat vrede niet vanzelfsprekend is, hoe beter. De evaluatie van WoP2019 liet zien dat deelnemende organisaties zeer positief waren. We vertrouwen erop dat ook in Almere Buiten de Walk of Peace met enthousiasme zal worden ontvangen.” zegt hij.

Rijkdom

De Walk of Peace 2020 geeft alle deelnemers de mogelijkheid om de rijkdommen van Almere Buiten te ervaren. Het groen, de architectuur en de diversiteit van culturen zoals dat in Almere normaal is. Asjen van Dijk: “Het is zeker onze ambitie om in Almere Buiten organisaties voor jong en oud, ziek en gezond, arm en rijk te verbinden om samen te lopen voor vrede. Door aandacht voor die diversiteit, krijg je vanzelf een mooie groep deelnemers. Zodat iedereen mee kan doen. Voor je medemens die elders in oorlog leeft, of voor vrede en inclusie in je buurt.”

Zaterdag 26 september 2020

Vredesweek valt volgend jaar van 21 tot en met 28 september. In alle stadsdelen zijn dan vredesactiviteiten. De Walk of Peace wordt op zaterdag 26 september 2020 gelopen.

Dit vind je misschien ook interessant