Almere viert komst Sinterklaas met roetveegpieten

Deel dit artikel

Vandaag kwam Sinterklaas per botter aan in de Havenkom van Almere Haven. Het was de eerste intocht in Haven zonder zwarte piet. De organisatie volgt het Sinterklaasjournaal en zette daarom geen zwarte pieten meer in. Er liepen roetveegpieten rond tijdens de intocht.

Ontvangst

Burgemeester Franc Weerwind ontving Sint en zijn Pieten. Later kwam Sinterklaas ook aan in het centrum. Daar vond een Sintparade plaats. De Sint kwam aan met de historische blusboot Jan van der Heijde II in het haventje aan het Weerwaterplein. De locoburgemeester en de voorzitter van de ondernemersvereniging van Almere Centrum ontvingen de Sint.

Twitter

Op Twitter is veel te lezen en te bekijken rondom de aankomst van de Sint in Almere.

Demonstratie

Aanvankelijk wilde actiegroep Kick Out Zwarte Piet demonstreren. Nadat bekend werd dat er in Almere geen zwarte pieten ingezet zouden worden, bleef de actiegroep weg. De actiegroep trok naar tien andere steden.

 

One Reply to “Almere viert komst Sinterklaas met roetveegpieten”

  1. Ruud.Beijer

    Gelukkig hebben we een burgemeester van d666.Hup verbieden dat feest roepen zij. Discriminatie roept onze gekleurde burgemeester en schaf die zwarte Piet maar af. Gelukkig hebben we ook veel huichelaars bij b en w zitten van bijv groen slinks. De wegkijkers. Wat een Walgelijke partijen zitten er toch in de gemeenteraad. Ons feest afschaffen?Na de oorlog kwam bijltjesdag voor de verraders van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *