71

Petitie tegen vuurwerkverbod telt ruim 3000 ondertekeningen

Vorige week heeft 1Almere aandacht besteed aan een Almeerse petitie voor een vuurwerkverbod. Veel Almeerders zien zo’n verplicht vuurwerkverbod niet zitten. Bezoekers van 1almere.nl vroegen zich af of er ook een petitie is tégen het vuurwerkverbod. Zo’n petitie is er. Het gaat om een landelijke petitie op initiatief van Hidde van Hoffen.

3.000

De petitie van Hidde is al ruim 3.000 keer ondertekend. “Als het aan de Tweede Kamer ligt wil een groot deel dat er een landelijk vuurwerkverbod komt. Met deze petitie willen we laten weten dat wij het daar absoluut niet mee eens zijn”, zo laat Hidde weten. Met de petitie willen de liefhebbers van het zelf afsteken van consumenten vuurwerk het aanscherpen van allerlei regels omtrent vuurwerk en het verbieden ervan stopzetten. De vuurwerkliefhebbers zijn zelfs een pagina gestart op Facebook.

Vrijwillig

Vorige week werd bekend dat veel Almeerders voor een vuurwerkverbod zijn in de eigen straat. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Almere. Het gaat om vrijwillige vuurwerkvrije zones. De zones hadden vorig jaar weinig succes. Door middel van het onderzoek wil de gemeente die zones verbeteren. De gemeente heeft daarom inwoners gevraagd naar hun vuurwerkwensen.

Een verplicht vuurwerkverbod zien veel Almeerders niet zitten. Dat blijkt ook uit de 1Almere-stelling van vorige week.

Lees ook eens:

Stelling: ”Maak Almere vuurwerkvrij”

Dit vind je misschien ook interessant