63

Bibliotheek zoekt Levende Boeken

Op zaterdag 18 januari organiseert de nieuwe bibliotheek in Almere een uniek evenement de ‘Human Library’. De bibliotheek organiseert het evenement samen met het Europe Direct Informatiecentrum Almere. Voor 18 januari is de organisatie nog op zoek naar ‘Levende Boeken’.

Levende Boeken

De levende boeken zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Zij voeren korte een-op-een gesprekjes met bezoekers. “Het doel is om een dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. Een ‘transgender’, een ‘moslim’ en een ‘lesbienne’ zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen”, zo schrijft de bibliotheek.

Interesse?

Hebben mensen in het dagelijks leven vooroordelen over jou? Bijvoorbeeld vanwege je uiterlijk, je geloof, je beroep of een bepaalde beperking? Wil je jouw verhaal met anderen delen, wil je laten zien dat Almere divers is? Dan kun je je aanmelden via de website van de bibliotheek. Op de website lees je ook wat er verwacht wordt van de ‘Levende Boeken’.

Dit vind je misschien ook interessant