56

Almeers college van Burgemeester en Wethouders valt

Het college van B&W is donderdagavond gevallen. Het vertrouwen in de PvdA werd door de VVD, ChristenUnie en D66 opgezegd. De PvdA trok daarop wethouder Jerzy Soetekouw terug uit het college.

Nieuwe coalitie

Er zal nu een nieuwe coalitie gevormd moeten worden door de VVD. VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian noemt het een zwarte dag voor de coalitie, maar zag geen mogelijkheden meer in samenwerking met de PvdA. Volgens hem was het college alleen nog met zichzelf bezig en niet meer met de stad.

PvdA

Ruud de Jonge, PvdA-fractievoorzitter, zegt dat het klopt dat de PvdA zich onder tijdsdruk heeft laten verleiden voortijdig de naam van een nieuwe wethouder naar buiten te brengen. Dat was volgens hem een onjuiste actie.

Lees ook eens:

Laura Bouwmeester (PvdA) mogelijk nieuwe wethouder

Dit vind je misschien ook interessant