50

Politieke Markt: Duurzaamheid, stikstof en wijkteams

Vandaag vindt de 569ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Spannende avond

Vanavond wordt het een spannende avond voor de politieke partijen. Het rommelt namelijk in het college van burgemeester en wethouders. Er is onrust ontstaan over de voordracht van Laura Bouwmeester als nieuwe PvdA-wethouder. De PVV heeft om een debat gevraagd. Leefbaar Almere heeft een motie ingediend.

Lees ook eens:

Laura Bouwmeester (PvdA) mogelijk nieuwe wethouder

Stikstofproblematiek

De stikstofproblematiek houdt ook de gemeenteraad wekelijks bezig. Vanavond wordt er opnieuw over gesproken. In Zaal Hout wordt onder andere een motie van VVD, Leefbaar Almere en ChristenUnie behandeld.

Ongeveer 200 vergunningaanvragen wachten op een beoordeling door de gemeente. Het kan nog lange tijd duren voordat er duidelijkheid is voor alle aanvragers van vergunningen. Door een uitspraak van de Raad van State in mei van dit jaar, worden veel vergunningen niet meer verstrekt. Bij de projecten zou te veel stikstof vrijkomen.

Wijkteams

De gemeente is tegenwoordig verantwoordelijk voor veel zorgtaken in de stad. “De implementatie was een grote uitdaging”, zo noemen GroenLinks en het CDA die verantwoordelijkheid. “In samenwerking met onze partners in de stad, is de huidige opzet van de sociale infrastructuur tot stand gekomen. Verschillende partijen hebben aangegeven dat het wijkteam aan doorontwikkeling toe is”. In Zaal Stad wordt daarover gesproken.

Duurzaamheid

De duurzaamheidsagenda staat vanavond op het programma in Zaal Haven. “In het coalitieakkoord Almere 2018-2022 heeft de coalitie uitgesproken een duurzaamheidsagenda op te stellen, waarin ambities en doelstellingen voor het verduurzamen van de stad worden geformuleerd. De raad wordt gevraagd kennis te nemen van de Duurzaamheidsagenda en het uitvoeringsprogramma 2020 en in te stemmen met de doelstellingen uit de Duurzaamheidsagenda”.

Leida Höhle

Vandaag werd ook bekend dat Leida Höhle stopt als fractievoorzitter van de PvdA in Almere. Raadslid Ruud de Jonge volgt haar op. Höhle blijft in de gemeenteraad.

Dit vind je misschien ook interessant