110

Twee nieuwe krokodillen in Almere Jungle

Dierenpark Almere Jungle heeft twee nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Het gaat om de krokodillen Berend en Betsy. De krokodillen komen uit museum De Oude Aarde in Giethoorn. “De huidige eigenaren vonden dat de dieren, nu ze zo groot geworden zijn, een groter verblijf verdienen. Om die reden zijn ze naar ons verhuisd”, zo meldt Almere Jungle op Facebook.

Nog niet te zien

De twee krokodillen zijn nog niet te zien voor het publiek. “Op dit moment zijn wij bezig met de vergunning voor het toekomstige verblijf en zullen de dieren dus nog niet te zien zijn voor het publiek. Achter de schermen zijn ze er qua verblijf uiteraard al wel op vooruit gegaan”, zo schrijft Almere Jungle.

Giethoorn

RTV Oost maakte een reportage over de twee meest gefotografeerde inwoners van Giethoorn. De Kaaimannen gaan er nu op vooruit en krijgen meer ruimte in hun verblijf. “We kregen de laatste jaren soms klachten over de verblijfruimte en na zo’n klacht komt de inspectie altijd even kijken”, laat museum De Oude Aarde weten. “Het terrarium was steeds schoon en groot genoeg, maar toch, de eigenaar wil geen verkeerde reclame en dus moeten Berend en Betsie verhuizen”.

Dit vind je misschien ook interessant