60

Theatergroep Suburbia: ”De andere Judas”

Theatergroep Suburbia is druk met de voorbereidingen voor het komende jaar. De monoloog ‘Judas’ staat op het programma. Hierin vertelt Judas zijn verhaal over het verraden van Jezus. De voorstelling is van 6 februari tot en met 13 april in de Nederlandse theaters te zien. De première is op 14 februari 2020.

Judas

De intrigerende monoloog Judasniet te verwarren met Judas van Astrid Holleeder- gaat over verraad, loyaliteit en schuldgevoel.

Al meer dan tweeduizend jaar is er geen ouder die zijn kind nog Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wilde Judas daadwerkelijk Jezus de dood injagen? En wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf?

Judas is nu voor het eerst zélf aan het woord. Hij vertelt ons over grootse plannen om de wereld te verbeteren. Over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, het verraad en de schande. Ook confronteert hij ons met de judas in onszelf. Want waartoe zijn wij in staat als we tot het uiterste gedreven worden?

Lot Vekemans

Judas is geschreven door Lot Vekemans, de meest gespeelde Nederlandse toneelschrijver in binnen- en buitenland. “Ik heb een fascinatie voor mensen die centraal staan in een grote geschiedenis, maar die nooit ruimte hebben gekregen om hun deel van het verhaal te vertellen, mensen van wie de stem niet gehoord is. Zo iemand is Judas. Hij heeft zelf nooit iets mogen zeggen. Ik probeer Judas weer terug te brengen naar de menselijke maat.” Justus van Dillen speelt Judas en brengt de historische figuur tot leven; vilein, grappig en ontroerend tegelijkertijd.

Voorstelling

Meer informatie over de voorstelling is te bekijken op de website van Suburbia.

Judas is te zien in de Nederlandse theaters van 6 februari tot en met 13 april 2020 in de Nederlandse theaters. De première is op 14 februari 2020 in Kunstlinie Almere Flevoland.

Foto

Judas. Foto door: Theatergroep Suburbia (persmateriaal).

Dit vind je misschien ook interessant