Stelling: ‘Almeerse verenigingen en stichtingen moeten meer subsidie krijgen’

Deel dit artikel

Vandaag zie je in een nieuwe aflevering van 1Almere 1Moment het derde deel van de rubriek Straatpeil. In de rubriek gaat het dit keer over de subsidie aan verenigingen en stichtingen. Moeten Almeerse verenigingen en stichtingen meer subsidie krijgen?

Vanaf 13.00 uur zie je de video waarin ons panellid haar mening geeft. Eerst ben je zelf aan zet. Laat je mening horen via de poll hieronder. Reageren kan ook door een reactie achter te laten, onderaan deze pagina.

Wat vind jij?

'Almeerse verenigingen en stichtingen moeten meer subsidie krijgen'

Minder subsidie

Onlangs werd de programmabegroting van de gemeente gepresenteerd. In de begroting is te zien waar de gemeente in 2020 in investeert en waarop bezuinigd moet worden. Opmerkelijk is dat de laatste jaren, stichtingen en verenigingen het financieel steeds moeilijker krijgen. Er worden minder of lagere subsidies verstrekt door de gemeente.

Een voorbeeld is het Voedselloket Almere. De stichting kon dit jaar al bijna niet meer rondkomen. De gemeente Almere besloot uiteindelijk toch nog extra financiële ondersteuning te bieden. Een ander voorbeeld is sport voor ouderen bij Recreatie Sport Almere. Die vereniging bestaat inmiddels niet meer, omdat er te weinig subsidie werd verstrekt.

Toch zijn beide organisaties onmisbaar: ”Ouderen hebben vaak maar een pensioen of een AOW. Om daar ook nog eens bij te gaan sporten en naar een dure sportschool te gaan, is voor velen niet te doen”, vertelde Saskia van Dorp eerder aan 1Almere. Volgens Van Dorp is sport voor ouderen niet alleen goed voor beweging, maar ook voor de sociale contacten. Zo kan eenzaamheid voorkomen worden.

Lees ook eens:

Recreatie Sport Almere: ”Meer geld voor ouderensport”

Voedselloket krijgt 50.000 euro tegen financiële problemen

Politiek: Verdeeldheid in gemeenteraad over begroting

One Reply to “Stelling: ‘Almeerse verenigingen en stichtingen moeten meer subsidie krijgen’”

  1. J.f.slijkhuis

    Stichting alle handen ineen doen heel veel. Voor iedereen die hulp nodig heeft. Ze d o en elk jaar halloween voor kinderen en volwassen ,sprookjes tocht ,sinterklaasfeest voor de kinderen. Allemaal voor de mensen die een kleine beurs hebben dus ook de gene die net 1 euro boven het minium zit. Ze helpen iedereen luisterend oor ,kleding, voedsel,helpen waar het kan. En ze doen dit allemaal gratis en ze kunnen heel goed een bijdrage gebruiken. Om de huur te betalen en nig meer te kunnen doen voor de medemensen die er buiten valt.

Reageren is niet meer mogelijk.