53

Laura Bouwmeester (PvdA) mogelijk nieuwe wethouder

De PvdA heeft Laura Bouwmeester voorgedragen als nieuwe wethouder in Almere. Bouwmeester volgt Loes Ypma op. Volgens Bouwmeester is het onduidelijk of ze de portefeuille Floriade en Wonen op zich neemt.

Verrast

Collegepartijen D66 en ChristenUnie hebben verrast gereageerd. Volgens D66-fractievoorzitter Martine van Bemmel werd er nog onderhandeld. Dat wordt bevestigd door fractievoorzitter Hans van Dijk van de ChristenUnie.

Zes wethouders

Als het aan Leefbaar Almere ligt, komt er geen zevende wethouder bij. Sinds Loes Ypma haar functie als wethouder beëindigde, is het college op zoek naar een nieuwe wethouder. Leefbaar Almere vindt dat onnodig. “Haar taken kunnen prima verdeeld worden onder de zes huidige wethouders”, aldus raadslid Frits Huis van Leefbaar Almere vorige week tegen de regionale omroep.

Donderdag wordt de motie van Leefbaar Almere in behandeling genomen. Later zal de raad zich uitspreken over een eventuele keuze voor Laura Bouwmeester als zevende wethouder.

Dit vind je misschien ook interessant