60

Extra controles op afleiding in het verkeer

Op woensdag 13 en donderdag 14 november controleert de politie Midden-Nederland extra op het bellen of appen in het verkeer. Dat meldt de politie op haar website. Het gaat om landelijke acties. Ook in Almere zal waarschijnlijk extra gecontroleerd worden.

Ongevallen

De smartphone is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen en één van de gevaarlijkste vormen van afleiding. “Veel bestuurders van een auto, bromfiets of snorfiets weten inmiddels dat ze niet ‘handheld’ mogen bellen. Deze regel geldt ook voor bestuurders van gehandicaptenvoertuigen die uitgerust zijn met een motor. Wat veel mensen niet weten, is dat het vasthouden van de mobiele telefoon of smartphone tijdens het rijden óók strafbaar is”, aldus de politie.

Controles

Tijdens de actiedag voert de politie extra controles uit die specifiek gericht zijn op afleiding. Dit zal voornamelijk plaatsvinden in de provincies Flevoland en Utrecht en de Gooi en Vechtstreek. “Het voornaamste doel van de actie is dat verkeersdeelnemers zich bewust worden van het gevaar van afleiding”, zo schrijft de politie.

Dit vind je misschien ook interessant