107

Weekoverzicht: Van mishandeling tot tien keer de hoofdprijs

Wat gebeurde er deze week in Almere? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht.

Foto van de week

Burgemeester Franc Weerwind tijdens de opening, vorig weekend, van de Graduation Show. Door: Greta Verduin.

Mishandeling in Almere

Op donderdag 31 oktober is rond de klok van 20:15 een 18-jarige vrouw uit Lelystad mishandeld, uitgescholden en beroofd op de Diagonaal in Almere. Dat meldde de politie deze week via haar website.

”Mishandeling in Almere; politie houdt verdachte aan en zoekt getuigen”

Frank Giltay

Frank Giltay, voormalige voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie, is volgens de rechtbank in Utrecht terecht ontslagen. Dat bleek maandag tijdens een rechtszitting.

Rechtbank: ”Frank Giltay terecht ontslagen”

Zes wethouders

Als het aan Leefbaar Almere ligt, komt er geen zevende wethouder bij. Sinds Loes Ypma haar functie als wethouder beëindigde, is het college op zoek naar een nieuwe wethouder. Leefbaar Almere vindt dat onnodig. “Haar taken kunnen prima verdeeld worden onder de zes huidige wethouders”, aldus raadslid Frits Huis van Leefbaar Almere afgelopen week tegen de regionale omroep.

”Zes wethouders is voldoende”

Onderwijsstaking

Een grote meerderheid van de Almeerse leerkrachten heeft woensdag gestaakt. De meeste basisscholen waren dicht en er waren ook verschillende middelbare scholen gesloten.

Merendeel leerkrachten staakt; demonstratie bij Topsportcentrum

Woning doorzocht door FIOD

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft kortgeleden een woning in Almere doorzocht. Dat werd deze week bekend gemaakt. De doorzoeking maakte deel uit van een grotere actie door de FIOD. In Rotterdam en Hilversum werden respectievelijk een woning en een kluis doorzocht.

FIOD doorzoekt woning in Almere

Werkgelegenheid omhoog

Het aantal banen en vestigingen is niet eerder zo groot geweest. Dat meldde de gemeente Almere deze week. De werkgelegenheid in Almere is gegroeid naar 85.000 banen en 21.000 bedrijfsvestigingen. Dat is een toename van ruim 3.000 banen en 1500 vestigingen ten opzichte van vorig jaar. De cijfers zijn afkomstig uit het werkgelegenheidsonderzoek van de provincie Flevoland.

Almeerse werkgelegenheid stijgt met 3000 banen

Overval op drogisterij

Donderdagmiddag rond 12.00 uur is Drogisterij De Wit in Tussen de Vaarten overvallen. De drogisterij is gevestigd aan de Rembrandtweg. De politie heeft een oproep gedaan via Burgernet om uit te kijken naar de twee daders.

Drogisterij in Tussen de Vaarten overvallen

Bodycams

De VVD in Almere wil dat buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) bodycams krijgt om illegaal vuurwerk tegen te gaan. De cams moeten bewijsmateriaal opleveren. Met de beelden kan bewezen worden dat er illegaal vuurwerk wordt afgestoken in natuurgebieden.

Stelling: ”Maak Almere vuurwerkvrij”

Tien keer de hoofdprijs?!

Een slagerij uit Almere heeft tien keer de hoofdprijs gewonnen. Hoe het zit? Beluister het in de video met headlines van vrijdag 8 november 2019. In de video hoor je ook meer over ander nieuws uit de afgelopen week.

1Moment: Almeerse slagerij wint tien keer hoofdprijs

Dit vind je misschien ook interessant