Vakbond: ‘Personeel Flevoziekenhuis ontmoedigd om actie te voeren’

Deel dit artikel

Vakbondsbestuurder Robert Barendse van FBZ zegt dat personeel van het Flevoziekenhuis onder druk wordt gezet om niet mee te doen aan de actie. Dat meldt de regionale omroep.

Geen brief

“Dat gaat dan niet met brieven van: gij zult niet staken. Maar wel met opmerkingen als: “Doe jij mee met de staking? Dat gaat dan wel ten koste van…” Ook wordt er volgens hem gezegd: “Elk procent loonsverhoging erbij dat kost ons een miljoen, dus dan gaan we failliet.” Volgens Barendse moet personeel van ziekenhuizen gewoon de mogelijkheid hebben om te staken. Hij hekelt de gang van zaken dan ook.

Reactie

Het Flevoziekenhuis herkent zich niet in de uitspraken van de vakbondsbestuurder. Daarnaast zegt het ziekenhuis dat van de vakbonden verwacht mag worden dat ook niet-stakend personeel gerespecteerd moet worden in die keuze.

Meer ziekenhuizen

Volgens FBZ is het Flevoziekenhuis niet het enige ziekenhuis waar personeel ontmoedigd wordt om actie te voeren.

One Reply to “Vakbond: ‘Personeel Flevoziekenhuis ontmoedigd om actie te voeren’”

  1. Ruud.Beijer

    Ach ja het verplegend personeel.
    Het blijft apart volk. Ze stemmen al vele jaren op de SP. Eigenlijk gun ik het ze wel. Als je blind en doof blijft en niet stemt op de PVV of het FvD dan moet je niet zeuren. Al jarenlang laten ze zich in de maling nemen door de SP.

Reageren is niet meer mogelijk.