Het panel: Wat zijn jouw ervaringen met het busvervoer in Almere?

Deel dit artikel

1Almere onderzoekt wat jouw ervaringen zijn met het busvervoer in Almere. Sinds een paar jaar wordt het vervoer geregeld door AllGo van Keolis. Hoe vind jij de service? Zijn de chauffeurs klantvriendelijk genoeg? Rijden de bussen op tijd? Zijn de bussen schoon? Ontbreken er voorzieningen? We zijn benieuwd naar wat jouw ervaringen zijn. Meld ze aan ons! We gebruiken ze graag in ons onderzoek.

Klantvriendelijkheid

1Almere start een onderzoek, omdat we signalen hebben dat passagiers niet altijd even vriendelijk behandeld worden. Zo geeft een passagier aan onze redactie door dat hij bij binnenkomst vrijwel gelijk werd afgesnauwd door de chauffeur. Een andere passagier vertelt dat hij per ongeluk bleef zitten bij de eindhalte tot grote woede van een chauffeur. De chauffeur zou daarbij zelfs geschreeuwd hebben tegen de passagier, terwijl er geen aanleiding voor was. “Toen ik vroeg of de chauffeur het wat vriendelijker had willen aangeven, kreeg ik te horen: ‘Daar is het gat van de deur”’, vertelt de passagier.

Ervaringen

Hoe zijn jouw ervaringen? We horen het graag. Laat onderaan deze pagina een reactie achter. Of mail ons via het meldformulier.

Foto

Bustation ‘t Oor met streekbussen van AllGo. Foto door: Nulzesendertig.

7 Reacties op “Het panel: Wat zijn jouw ervaringen met het busvervoer in Almere?”

 1. M. Cremer

  Ik ben bijna tevreden. Soms zijn de bussen nogal klein en moeten de één-delige bussen twee-delig zijn.Met alle wagens en andere zaken is het soms flink proppen.

 2. M. Cremer

  Het Oor vind ik werkelijk fantastisch. Ook de aansluitingen met lijnen zowel binnen Almere als buiten Almere zijn goed uitgebreid.

 3. Leendert Wiegel

  Een bus die te laat komt kan ik best begrijpen, alleen een bus die te vroeg voor je neus wegrijdt, en dan vooral 1 van de allereerste bussen begrijp ik niet. De chauffeur kan gewoon wachten op de halte waarvan hij dan op tijd vertrekt. Ga nu al maanden 10 minuten eerder van huis, omdat ik bang ben de te missen, omdat de chauffeur te vroeg is. Omgekeerde wereld volgens mij.

 4. Robert

  De stadsbussen hebben weinig zitplaatsen en zitten zo vol. Met het gevaarlijke trapje achter blijft er ook geen plek om te lopen of te staan

 5. Peter

  Naar Amsterdam kun je maar beter niet met de bus gaan. Sinds Keolis er is kun je op veel plekken niet met de bus rechtstreeks naar de hoofdstad. Je moet overstappen en dat sluit vaak erg slecht aan. Laatst stond ik in de avond bijna 30 minuten te wachten op t oor. De trein is vol en druk maar een stuk sneller

 6. LvG

  Bussen zitten (met name tijdens de spits) veel te vol. Zou handig zijn als er of meer bussen of langere bussen gaan rijden. Het is werkelijk waar tussen 7:00-10:00 uur proppen en aansluiten. Je komt er nauwelijks in/uit.
  Verbinding naar Haven zou beter kunnen.

Reageren is niet meer mogelijk.