54

Justitie: “Almeerder leefde van digitale fraude”

Een 22-jarige Almeerder zou betrokken zijn geweest bij grootschalige digitale fraude. Dat meldt Justitie. De Almeerder heeft twintig maanden cel tegen zich horen eisen.

Slachtoffers

Zeker 33 mensen zijn het slachtoffer geworden door de fraude. De fraude werd onder andere gepleegd via verkoop op Marktplaats. Slachtoffers kregen een afschrijving van een rekening te zien. In werkelijkheid werd er niets afgeschreven en betaald. Het ging om nep-apps van banken. Een autoverkoper uit Lelystad is één van de gedupeerden. Hij zou tienduizend euro krijgen, maar werd opgelicht.

Ontkennen

De verdachte ontkent alles. Hij beriep zich vaak op zijn zwijgrecht. Ook gaf hij aan dat de telefoons van mensen zouden zijn die bij hem op bezoek kwamen. De officier van justitie heeft geen legale inkomsten van de man kunnen traceren.

Dit vind je misschien ook interessant