56

Almeerse werkgelegenheid stijgt met 3000 banen

Het aantal banen en vestigingen is niet eerder zo groot geweest. Dat meldt de gemeente Almere. De werkgelegenheid in Almere is gegroeid naar 85.000 banen en 21.000 bedrijfsvestigingen. Dat is een toename van ruim 3.000 banen en 1500 vestigingen ten opzichte van vorig jaar. De cijfers zijn afkomstig uit het werkgelegenheidsonderzoek van de provincie Flevoland.

Sectoren

De groei komt voor een groot deel van startende zzp’ers en bedrijven van twee tot vier medewerkers. De sectoren handel, gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening zijn het grootst en groeien het hardst.

In vrijwel alle bedrijfssectoren groeit het aantal banen en vestigingen. Toch blijft de economie van groeistad Almere kwetsbaar. Om dat samen met partners aan de stad te verbeteren, is recent de Economische Agenda vastgesteld.

Positieve ontwikkeling

Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Maaike Veeningen: “Natuurlijk is de banengroei een hele positieve ontwikkeling. Nooit eerder was er in Almere zoveel werkgelegenheid. Daar zijn we blij mee.” Toch is het zaak om stevig te blijven inzetten op de economische ontwikkeling: “De groei is nog pril en we staan voor grote uitdagingen, zoals rond stikstof. Genoeg reden om er met elkaar de schouders onder te blijven zetten”, aldus Maaike Veeningen.

Dit vind je misschien ook interessant