83

Stelling: ”Maak Almere vuurwerkvrij”

Het college van burgemeester en wethouders wil gebieden aanwijzen als verplichte vuurwerkvrije zone. Het Dierenasiel Almere, de gebieden bij de Lepelaarsplassen en de parkeerplaatsen rondom Pampushout en het Vaartsluisbos worden mogelijk verplichte vuurwerkvrije zones. Maar zou Almere niet geheel vuurwerkvrij moeten worden, zoals het plan is in Apeldoorn.

Laat je horen!

Een groep Almeerders is een petitie gestart om Almere vuurwerkvrij te maken. “Nu de gemeenten zelf mogen besluiten over het al dan niet toestaan van vuurwerk tijdens Oud & Nieuw, zijn wij van mening dat Almere een algemeen verbod moet instellen”, schrijft Hugo. Hij is de petitie gestart. “Als vooruitstrevende gemeente zou juist Almere over moeten stappen naar centraal vuurwerk (bijv. bij het weerwater, in de Havenkom en in Buiten) om zo de veiligheid voor mens en dier te vergroten, de gemeenschapszin aan te wakkeren door gezamenlijk van vuurwerk te genieten, de kosten van schade door vuurwerk te verlagen en de schade aan het milieu te verminderen”.

[democracy id=”29″]

Achterhaald

Hugo vindt het afsteken van vuurwerk door particulieren achterhaald: “Dit is een veiliger, gezelliger, saamhoriger, kostenbewuster en milieuvriendelijker alternatief”. Via de petitie willen de Almeerders dan ook een algeheel verbod op het verkopen, bezitten en afsteken van vuurwerk in de gemeente Almere. “Daarnaast verzoeken wij de gemeente centraal vuurwerk tijdens de jaarwisseling te organiseren zodat de burgers gezamenlijk op een veilige, prettige en kostenbewuste manier kunnen genieten van siervuurwerk”.

Dit vind je misschien ook interessant