Stelling: ”Maak Almere vuurwerkvrij”

Deel dit artikel

Het college van burgemeester en wethouders wil gebieden aanwijzen als verplichte vuurwerkvrije zone. Het Dierenasiel Almere, de gebieden bij de Lepelaarsplassen en de parkeerplaatsen rondom Pampushout en het Vaartsluisbos worden mogelijk verplichte vuurwerkvrije zones. Maar zou Almere niet geheel vuurwerkvrij moeten worden, zoals het plan is in Apeldoorn.

Laat je horen!

Een groep Almeerders is een petitie gestart om Almere vuurwerkvrij te maken. “Nu de gemeenten zelf mogen besluiten over het al dan niet toestaan van vuurwerk tijdens Oud & Nieuw, zijn wij van mening dat Almere een algemeen verbod moet instellen”, schrijft Hugo. Hij is de petitie gestart. “Als vooruitstrevende gemeente zou juist Almere over moeten stappen naar centraal vuurwerk (bijv. bij het weerwater, in de Havenkom en in Buiten) om zo de veiligheid voor mens en dier te vergroten, de gemeenschapszin aan te wakkeren door gezamenlijk van vuurwerk te genieten, de kosten van schade door vuurwerk te verlagen en de schade aan het milieu te verminderen”.

Almere moet vuurwerkvrij worden

Achterhaald

Hugo vindt het afsteken van vuurwerk door particulieren achterhaald: “Dit is een veiliger, gezelliger, saamhoriger, kostenbewuster en milieuvriendelijker alternatief”. Via de petitie willen de Almeerders dan ook een algeheel verbod op het verkopen, bezitten en afsteken van vuurwerk in de gemeente Almere. “Daarnaast verzoeken wij de gemeente centraal vuurwerk tijdens de jaarwisseling te organiseren zodat de burgers gezamenlijk op een veilige, prettige en kostenbewuste manier kunnen genieten van siervuurwerk”.

21 Reacties op “Stelling: ”Maak Almere vuurwerkvrij””

 1. Groeten van Zwarte Piet, Sinterklaas, de Kerstman en de Paashaas!

  Het HELE JAAR!!!! is er vuurwerk. Een vuurwerkverbod? Ja!!! Maar of die kleuters zich eraan houden????? Echt kinderachtige figuren die niet kunnen wachten tot ze hun aanslagen mogen plegen… over terroristen en plofkraken gesproken

  • Marc p

   Lekker schreeuwen van achter je computer en over aanslagen brullen en zeiken, daar los je wat mee op? Kinderachtig kutland met zwakke zieltjes zijn we geworden waar niemand meer iets kan hebben van een nader zonder dat ze gelijk als een toetsenbord terrorist te keer moeten gaan om alles maar te verbieden.

 2. Djermo Uitvlugt

  Nederland is het gehele jaar een vuurwerkvrije zone. Enkel 31-12 18.00 tot 01-01 02:00 niet. Zal de overlast die word ondervonden buiten deze tijden en dus in de vuurwerkvrije zone ineens ophouden als die 8 uur extra ook ineens vuurwerkvrij is?? Ben benieuwd of Hugo hier wel eens over nagedacht heeft.

  • Bib

   1 maal in het jaar voor 8 uur . Wil je dat plezier ook van de mensen ontnemen
   Straks mogen we helemaal niks anders meer dan tot je dood werken
   En dan kom je bij de hemelpoort en is daar ook geen bier
   Wat een … leven heb je dan gehad

 3. herman

  Heel Nederland moet vuurwerkvrij worden.
  Aangezien men niet aan de wettelijk toegestane afsteektijden kan houden en denkt het hele jaar vuurwerk af te moeten steken moeten we daar maar helemaal mee stoppen.

  • albert

   zou je ook met een inhoudelijk argument kunnen komen dat de oplossing die jij nu aandraagt gaat helpen? Aangezien er nu al overlast is buiten de tijden om. Een totaalverbod zal dat verhelpen? Ik vind het een rare redenering. Iets is al verboden, dan gaan we het moment dat het niet is verboden ook verbieden en dat moet ervoor zorgen dat hetgeen dat al verboden is gaat ophouden?

  • Jeroen

   Heel Nederland moet autovrij worden.
   Aangezien men zich niet aan de wettelijk toegestane snelheden en regels kan houden, en denkt het hele jaar de weg als circuit te moeten gebruiken, moeten we daar maar helemaal mee stoppen.

 4. Arend vd Vlugt

  Prachtig voorbeeld van hoe kortzichtig de meeste mensen zijn.

  Ik heb het hele jaar last van vuurwerk, dus het vuurwerk moet altijd maar verboden worden..

  Waar zit dan het probleem?
  Bij mensen die zich niet aan de afsteektijden houden en vaak illegaal (lees, al verboden) vuurwerk afsteken.
  Of mensen die zich wel aan de regels houden (99%) en enkel in het daarvoor bestemde tijdvak afsteken.

  Iemand die te hard rijd, of zwart rijd in het OV word ook in 99% van de gevallen niet gepakt en beboet. Dan gaan we toch het autorijden ook niet verbieden?
  Er vallen meer gewonden met allerlei hobby activiteiten het jaar door.
  Er raken meer mensen zwaar gewond bij het klussen.
  Moeten we dit ook gaan verbieden?

  De mensen die vinden dat er met de jaarwisseling geen vuurwerk moet worden afgestoken zijn de gene die ook klagen als je op een doordeweekse dag aan het klussen bent, omdat ze er last van hebben. Die in Amsterdam niet in bepaalde buurten durven te komen, omdat het er “gevaarlijk”is. En het liefste willen, dat de wereld zich aanpast naar hun manier van leven, omdat ze dat prettig vinden.

 5. bob

  1 x per jaar voor 8 uur
  Wil je dat de mensen ook ontnemen
  Je Moet werken tot 67 of nog langer
  Op een leven van 70 jaar =25480 dagen
  Wil je iemand 23 dagen van plezier ontnemen
  Denk je dan niet alleen maar aan je zelf

 6. Robert

  Wat een zielig gejammer,als de trein voorbij komt maakt hij ook lawaai.
  Mocht zelf nooit vuurwerk afsteken van zijn streng gelovige ouders en nu dus andere zijn zielige mening opleggen…bah.

 7. Vuurwerkvrouwen

  Beste Hugo

  Hier een reactie van de vuurwerkvrouwen, ik ga even niet inhoudelijk in op jou voorstel, want ik zie aan het hele stuk dat jij je totaal niet in het probleem hebt verdiept en dat vind ik jammer!!
  Ga voor alle info naar vuurwerkvrouwen .nl en lees waarom dat wat jij wilt, niet kan, wil je meer informatie kan je altijd met ons contact opnemen we willen graag op een nette manier de discussie met je aangaan, maar echt de problemen liggen veel genuanceerder dan hoe jij en heel veel andere mensen in Nederland de problematiek rond vuurwerk willen oplossen,

 8. Evelien

  Beste Hugo

  Hier een reactie van de vuurwerkvrouwen, ik ga even niet inhoudelijk in op jou voorstel, want ik zie aan het hele stuk dat jij je totaal niet in het probleem hebt verdiept en dat vind ik jammer!!
  Ga voor alle info naar vuurwerkvrouwen .nl en lees waarom dat wat jij wilt, niet kan, wil je meer informatie kan je altijd met ons contact opnemen we willen graag op een nette manier de discussie met je aangaan, maar echt de problemen liggen veel genuanceerder dan hoe jij en heel veel andere mensen in Nederland de problematiek rond vuurwerk willen oplossen,

  En het staat ook al onder de discussie zelf,

  Gr Evelien van vuurwerkvrouwen.nl

 9. M. Cremer

  Gereguleerd vuurwerk op 1 plaats in Almere, georganiseerd door de gemeente bij b.v. het Weerwater, dát is pas mooi. De rest (zelfstandig vuurwerk afsteken behalve op die plek tussen bepaalde tijden) VERBIEDEN.

  • Ricardo

   Wat is het voordeel van 1 centrale plek vuurwerk door een prof bedrijf? We roepen allemaal als inwoners dat er te veel gemeente geld verdwijnt in een diep zwart gat, inwoners betalen zich scheel aan ozb, heffingen etc. Waar denk je dat dit geld vandaan moet komen? Ik als burger bepaal nu zelf wat ik uit eigen geld wil besteden aan vuurwerk. Tevens zijn er landerlijk nooit genoeg bedrijven die een show mogen schieten. Iets roepen zonder feiten of onderbouwing is tegenwoordig met alles heel makkelijk en men wenst geen dialoog meer aan te gaan. Overlast door vuurwerk wordt extra negatief aangedikt door de media, echter als je voorstander bent wordt je tegenwoordig dood gezwegen.

 10. Arjan

  Als je het vuurwerk probleem wilt oplossen kun je 2 dingen doen.
  Optie 1 uit de EU gaan en grenzen dicht.
  Optie 2 het hele jaar door vuurwerk verkopen zoals in veel buurlanden gebeurt en dan ben je ook zo van de overlast af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *