53

22 november: Opening verhalenroute Strandwachters

Op vrijdag 22 november opent StrandLAB Almere de gehele verhalenroute van de Strandwachters. Over een traject van drie kilometer langs het Almeerderstrand zijn er negen Strandwachters te vinden. Allemaal houten objecten, die een verhaal vertellen over het begin van Flevoland.

Opening

“De verhalenroute van de Strandwachters wordt geopend door gedeputeerde van Flevoland Kunst en Cultuur Michiel Rijsberman en de Almeerse wethouder van Openbare Ruimte, Kunst en Cultuur en Stadsvernieuwing Hilde van Garderen. Daarna lopen we een deel van de route en trakteren we onderweg op wat lekkers”, meldt de organisatie van de route.

Wil je bij de opening aanwezig zijn? Meld je dan aan via www.strandlab-almere.nl.

Strandwatchers

Het project Strandwachters is een samenwerking tussen Marina Muiderzand en StrandLAB Almere en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Dijk & waterfonds van Waterschap Zuiderzeeland en een subsidie van de provincie Flevoland.

Strandwachters zijn zit- en ligobjecten die een route van drie kilometer vormen door DUIN, over het Almeerderstrand, over de dijk en langs Marina Muiderzand naar het catamaranstrand. Achter de houten objecten zit een verhaal over het begin van Flevoland. Daar kun je naar luisteren via een podcast. Maar je kunt ook lekker op het object klimmen en uitkijken over water en strand.

Foto

Strandlab. Foto: Greta Verduin

Dit vind je misschien ook interessant