65

Rechtbank: ”Frank Giltay terecht ontslagen”

Frank Giltay, voormalige voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie, is volgens de rechtbank in Utrecht terecht ontslagen. Dat bleek maandag tijdens een rechtszitting.

Frank Giltay

In 2017 werd Giltay bij de politie ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Er zouden door hem onder andere facturen zijn vervalst. Op die manier heeft hij tienduizenden euro’s van de politie weten weg te sluizen. Daarnaast zouden er onder leiding van Giltay dure etentjes en feestjes gehouden zijn.

Volgens Giltay is hij de dupe geworden van een interne machtsstrijd binnen de politie.

Advocaat

Eerder werden de rechtszaken tegen Giltay uitgesteld, omdat de advocaat van Giltay opstapte. Fraudeverdachte Giltay zei tegen De Telegraaf verbijsterd te zijn. Robbert Jonk is de nieuwe advocaat van Frank Giltay.

Dit vind je misschien ook interessant