77

Opening Graduation Show in Corrosia

Dit weekend werd de Graduation Show in Corrosia geopend. Almeerders konden zich opgeven om samen naar kunst te kijken. Kunst van net afgestudeerden aan kunstacademies. Uit de diverse kunst kon gekozen worden; geheel op persoonlijke titel en persoonlijke voorkeur. Vervolgens werden de afgestudeerden uitgenodigd om te exposeren in Corrosia in Almere-Haven.

TEAM Franc

In 2014 startte de Graduation Show met burgemeester Annemarie Jorritsma als Team Annemarie. Na haar vertrek in 2015 nam burgemeester Franc Weerwind het over als Team Franc. “TEAM FRANC is één van de parade-paardjes geworden van Corrosia, onderdeel van Club Corrosia, waarbij Almeerders artistiek betrokken worden. Dat is echt uniek. Sommigen vinden het zelfs gewaagd om een kunstprogramma te laten samenstellen door bewoners van de stad”, aldus Greta Verduin die de expositie en opening bezocht.

Opening

Ronald Venrooy, directeur van Corrosia, hield een inleiding naar de officiële opening door de burgemeester. Ronald Venrooy bedankte iedereen voor hun gedrevenheid en gaf daarna het woord aan de burgemeester. Vervolgens werd er veel kunst bekeken.

Keuzes

Welke keuzes de aanwezigen hebben gemaakt en wat er te zien was, vertelt Greta Verduin je graag aan de hand van een fotoreportage.

Foto

Burgemeester Franc Weerwind. Door: Greta Verduin.

Dit vind je misschien ook interessant