70

”Mishandeling in Almere; politie houdt verdachte aan en zoekt getuigen”

Op donderdag 31 oktober is rond de klok van 20:15 een 18-jarige vrouw uit Lelystad mishandeld, uitgescholden en beroofd op de Diagonaal in Almere. Dat meldt de politie via haar website.

Aanhouding

Er is een 17-jarige verdachte uit Almere aangehouden. De politie is nog wel op zoek naar getuigen.

Diagonaal

“Het slachtoffer had een avondje geshopt in Almere. Toen zij op De Diagonaal wandelde met haar tassen vol met nieuwe spullen, hoorde zij op afstand geschreeuw van een meisje”, zo meldt de politie. “Daarna zag ze zowel het meisje als een jongeman op haar afkomen en werd ze door het meisje geslagen in haar gezicht. Er ontstond een heftig gevecht waarbij mensen de vrouwen een paar keer uit elkaar hebben geprobeerd te halen. Toen het slachtoffer het uiteindelijk voor elkaar kreeg om met behulp van omstanders op te staan zijn, renden het meisje en de jongeman weg richting de bushalte van het Stadshuisplein te Almere. Vervolgens ziet het slachtoffer dat al haar zojuist gekochte spullen er niet meer liggen”.

Oproep

De politie zoekt getuigen en doet een oproep. “De politie komt heel graag in contact met de getuigen van deze vechtpartij en die mensen die hebben geholpen de ruzie te stoppen. Deze mensen kunnen bellen naar de politie Almere Stad-Haven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000”.

Dit vind je misschien ook interessant