65

Nida hoopt op drie zetels in Almeerse gemeenteraad

De nieuwe politieke partij Nida hoopt in 2022 op zeker drie zetels in de Almeerse gemeenteraad. Dat zegt raadslid Hassan Buyatui in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. “En zelfs vijf sluit ik niet uit”, aldus Buyatui in de uitzending van de regionale omroep. Afgelopen week werd bekend dat Nida mee wil doen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Eenmansfractie

Momenteel zit raadslid Hassan Buyatui als Eenmansfractie in de raad. Hij was eerder lid van de PvdA-fractie. Buyatui wil zich op alle Almeerders richten, in al hun diversiteit, met een positieve en verbindende boodschap.

Nida

De door de Islam geïnspireerde partij Nida is van oorsprong Rotterdams en heeft ook een afdeling in Den Haag. De partij gaat zich richten op ‘lokale uitdagingen’ als extra beveiliging voor moskeeën en de Almeerse synagoge, bodycams voor alle Almeerse politieagenten en gratis parkeren bij het ziekenhuis.

Angst

Critici vanuit PVV-hoek die de komst van Nida zien als een teken van “de islamisering van Almere”, houdt hij voor dat ze moeten ophouden met angst zaaien en een politiek van wantrouwen. “Er wordt een probleem gecreëerd dat er niet is”, aldus Buyatui in de aflevering van Over Flevoland Gesproken.

Dit vind je misschien ook interessant