Weekoverzicht: Overvallen, uitkijken en parkeren in Almere

Deel dit artikel

Wat gebeurde er deze week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van het belangrijkste nieuws in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Foto van de week

Horecakluis, aangeleverd door gemeente Almere. Lees er meer over in dit artikel.

Nida

De door de Islam geïnspireerde partij Nida wil vanaf 2022 dingen naar zetels in Almere. Dat maakte de partij afgelopen week bekend. De partij is van oorsprong Rotterdams en heeft ook een afdeling in Den Haag. In Almere zal Hassan Buyatui de afdeling gaan leiden. Buyatui zit momenteel als Eenmansfractie in de gemeenteraad.

Nida doet mee met verkiezingen in Almere

Uitkijkbrug

Stadslandgoed de Kemphaan sluit de uitkijkbrug bij Stichting AAP voor bezoekers. Volgens de stichting is de brug, ook wel ‘De Vlonder’ genoemd, niet meer veilig. Het is onduidelijk wat er mankeert aan de brug.

Uitkijkbrug bij Stichting AAP dicht voor bezoekers

Overvallen

Donderdagavond 24 oktober vonden er vlak na elkaar drie (pogingen tot) berovingen plaats: één in Almere-Buiten en twee in Almere-Haven. Dat meldde de politie deze week online.

Berovingen in Haven en Buiten

Woensdagmiddag is er een woning overvallen aan de Beneluxlaan in Almere Poort. De woning werd rond 14:45 uur overvallen door twee mannen in PostNL-kleding. De verdachten gingen er op een scooter vandoor. De politie zoekt getuigen.

Woning overvallen in Almere Poort

Parkeren

Diverse parkeerterreinen in de stad gaan op de schop. Het gaat om het Koolzaadveld, Hennepveld en het Hospitaalterrein. Naar verwachting verdwijnen de slagbomen en komen er parkeermeters voor in de plaats. Het gaat om bezuinigingsmaatregelen die vanaf 2021 in gaan.

Parkeren in Almere gaat op de schop

Horecakluis

In het kader van veilig, gezellig en gezond uitgaan in Almere, gaan diverse Almeerse horecaondernemers werken met een horecakluis. De horecakluis is een speciale kluis waar ondernemers aangetroffen wapens of drugs veilig in kunnen opbergen. Dat meldde de gemeente deze week.

Ingebruikname horecakluis Almeerse nachthoreca

Nieuw raadslid

Raadslid Jessica Kips van GroenLinks stopt met haar werkzaamheden. Dat heeft fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden laten weten. Kips wordt opgevolgd door Esther Hagelaar.

Esther Hagelaar nieuw raadslid GroenLinks

Kick Out Zwarte Piet

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet heeft het plan om medio november te demonstreren in Almere. Dat werd afgelopen week bekend gemaakt. Volgens de leden van de actiegroep is het uiterlijk van Zwarte Piet discriminerend. De groep zet zich in voor het invoeren van roetveegpieten.

Kick Out Zwarte Piet wil demonstreren in Almere

211.000 inwoners

Het aantal inwoners van de stad is gegroeid naar 211.000 mensen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met dit aantal is de hoeveelheid inwoners toegenomen met 1,5 procent.

Almere telt ruim 211.000 inwoners