56

Dagoverzicht: Leraren verlaten Almere, stikstof en scheuren in gevel

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Lees het in het dagoverzicht van vrijdag 1 november 2019.

Scheuren in gevel

De scheuren in de gevel van een wooncomplex met appartementen in Muziekwijk zijn veroorzaakt door een constructiefout. Het gaat om een constructiefout in de plafonds van de portieken. De wooncomplexen waar het om gaat staan in de Nat King Colestraat en Wessel Ilckenstraat. Wooncorporatie Ymere zegt dat er binnenkort wordt begonnen met herstelwerkzaamheden.

Ja/ja-sticker

Er komt geen Ja/ja-sticker op brievenbussen in Almere. GroenLinks wilde samen met ChristenUnie, PvdA, SP, Partij voor de Dieren en Fractie Buyatui een opt-in systeem bij de verspreiding van folders. Momenteel wordt er in Almere gewerkt met een opt-out systeem als het gaat om ongeadresseerd huis-aan-huisdrukwerk. Met een een opt-in systeem wordt een effectieve manier gecreëerd om de jaarlijkse kilo’s aan papierafval te verminderen. Met de invoering van de Ja/Ja-sticker kan ongevraagd en ongeadresseerd reclamedrukwerk alleen worden verspreid bij huishoudens die expliciet aangeven dit te willen.

Leraren gaan weg

Veel leraren verlaten Almere. Het gaat voornamelijk om leraren in het basisonderwijs. Zij zijn de afgelopen jaren met honderden vertrokken. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau CenterData in opdracht van Arbeidsmarktplatform PO. Almere staat er slecht voor. Er is al lange tijd sprake van een lerarentekort.

Stikstofnorm

De bouw van 100 woningen in Duin in Almere Poort en 50 huizen in De Laren in Almere Haven kan doorgaan. De bouwprojecten voldoen aan de stikstofnorm. Ongeveer 200 vergunningaanvragen wachten op een beoordeling door de gemeente. Het kan nog lange tijd duren voordat er duidelijkheid is voor alle aanvragers van vergunningen.

Ongeluk op Hogering

Vrijdagmiddag is er een automobilist gewond geraakt bij een ongeval op de Hogering. De weg werd afgesloten voor onderzoek, maar is inmiddels weer open.
Een auto belandde op de zijkant. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet bekend. Het ging om een eenzijdig ongeval. De bestuurder raakte bekneld en is door de brandweer uit de auto gehaald.

Foto

Nieuwsbouw in Almere Poort. Bron: Nulzesendertig.

Dit vind je misschien ook interessant