58

Woning overvallen in Almere Poort

Woensdagmiddag is er een woning overvallen aan de Beneluxlaan in Almere Poort. De woning werd rond 14:45 uur overvallen door twee mannen in PostNL-kleding. De verdachten gingen er op een scooter vandoor. De politie zoekt getuigen.

Overval

“In een flatgebouw aan de Beneluxlaan gaat rond 14.45 uur de bel. Voordat de bewoner de deur open doet, kijkt hij door het kijkgaatje naar buiten. Hij ziet twee postbezorgers met een groot pakket. Nadat de bewoner de deur geopend heeft, belandt hij echter met de mannen in een worsteling en raakt daarbij licht gewond. Gelukkig kan de bewoner de flat ontvluchten en rent naar beneden, waarop hij de politie inschakelt. Kort daarna rennen de overvallers de flat uit, naar beneden en gaan er zonder buit op een scooter vandoor, in de richting van station Almere Poort”, schrijft de politie.

Burgernet

Via Burgernet werd er een opsporingsbericht verspreid. Het bericht was ook te lezen via Twitter.

 

Tweede overval

Het is de tweede overval in korte tijd waarbij een jas van PostNL werd gebruikt. Volgens de regionale omroep werd er in Lelystad ook al een woningoverval gepleegd door iemand in een PostNL-jas.

Dit vind je misschien ook interessant