49

Politieke Markt: Stikstof, Vis à Vis en ja/ja-stickers

Vandaag vindt de 567ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Stikstofproblematiek

De landelijke stikstofproblematiek raakt projecten in heel Almere. De gemeente werkt nauw samen met provincie Flevoland die in opdracht van het Rijk de regie voert om ontwikkelingen vlot te trekken. Waar mogelijk neemt de gemeente ook maatregelen in het belang van Almeerders en ondernemers en blijft verder werken aan de groei van onze groene en gezonde stad. Het college van BenW heeft de gemeenteraad met een raadsbrief geïnformeerd over noodzakelijke maatregelen en de voortdurend veranderende ontwikkelingen rondom het vraagstuk.

Vandaag wordt er in Zaal Stad gesproken over de problemen rondom stikstof. De vergadering begint om 19.00 uur.

Gemeente Almere: ”Maatregelen rondom stikstofproblematiek noodzakelijk”

Vis à Vis

Theatergezelschap Vis à Vis mag blijven op de huidige locatie aan het Almeerderstrand in Almere Poort. Doordat Vis à Vis niet hoeft uit te wijken, is een gedeelte van het plan voor woningbouw van de baan. Het schrappen van woningbouw kost de gemeente Almere nu tussen de 19 en 22 miljoen euro. Bij veel partijen roept dit op tot vragen. Vanavond hoor je er meer over in Zaal Hout op het Stadhuis.

Theatergezelschap Vis à Vis blijft op huidige locatie

Ja/ja-stickers

Tijdens de Politieke Markt van 10 oktober is er gesproken over het invoeren van de Ja/Ja-sticker. Momenteel wordt er in Almere gewerkt met een opt-out systeem als het gaat om ongeadresseerd huis-aan-huisdrukwerk. Met een een opt-in systeem wordt een effectieve manier gecreëerd om de jaarlijkse kilo’s aan papierafval te verminderen. Met de invoering van de Ja/Ja-sticker kan ongevraagd en ongeadresseerd reclamedrukwerk alleen worden verspreid bij huishoudens die expliciet aangeven dit te willen.

Vanavond meer in de plenaire zaal van het stadhuis.

Andere onderwerpen

Natuurlijk wordt er over meer onderwerpen gesproken. Zo komt de programmabegroting 2020 aan bod, gaat het over de noodkreet van ondernemers aan de Zadelmakerstraat, de rapportage jeugdwet over het eerste half jaar van 2019 en de 1e wijzigingsverordening Stimulerings- en Duurzaamheidsleningen SVn-Almere.

Lees ook eens:

Winkeliers Zadelmakerstraat klagen over slechte winkelstraat

Dit vind je misschien ook interessant