93

Almere telt ruim 211.000 inwoners

Het aantal inwoners van de stad is gegroeid naar 211.000 mensen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met dit aantal is de hoeveelheid inwoners toegenomen met 1,5 procent.

Geboortes

De toename heeft onder andere te maken met de groei van het aantal geboortes. Almere staat in de top 5 van steden met het hoogste aantal pasgeboren baby’s. In het afgelopen jaar ging het om bijna tweeduizend geboortes.

2035

Volgens het CBS is de verwachting dat de stad qua inwonersaantal blijft groeien met 22,8 procent tot 2035. Vooral de grote en middelgrote steden, zoals Almere, zullen groeien, evenals diverse randgemeenten rondom de grote steden. Tegelijk zal 1 op de 5 gemeenten krimpen, vooral aan de randen van Nederland. Deze gemeenten zullen ook sneller vergrijzen dan de steden.

“Nederland zal in 2035 naar verwachting 18,3 miljoen inwoners hebben, 1 miljoen meer dan nu”, aldus het CBS.

Dit vind je misschien ook interessant