56

Verpleegafdeling Longziekten wint gastvrijheidsprijs

De verpleegafdeling Longziekten van het Flevoziekenhuis heeft de gastvrijheidsprijs 2019 van het Flevoziekenhuis gewonnen. De afdeling won met het project ‘waakmanden’. De waakmanden zijn beschikbaar voor familie die waakt bij een patiënt die terminaal ziek is en binnenkort zal overlijden.

Waken

“We bieden de waakmand aan als de patiënt en zijn familie dit gegeven enigszins hebben verwerkt en de familie ook daadwerkelijk komt waken”, vertelt verpleegkundige Kim Wolzak. “Soms bekijken zij samen de inhoud van de mand, dat is mooi om te zien. De familie reageert verrast op de waakmand: ‘wat fijn dat jullie ook aan ons denken’”.

Een mand vol

In de mand zitten wat toiletartikelen, tissues, een notitieboekje, puzzelboek, kleurboek en kleurtjes, kleine LED waxinelampjes, een bluetooth speakertje om aan te sluiten op de mobiele telefoon, een grote mok met zakjes cappuccino en thee, zakjes drop en nootjes en een deken voor de nacht. “We hebben vanuit de familie gedacht, wat kan je helpen als je in het ziekenhuis afscheid moet nemen van een dierbare?”, aldus Kim Wolzak. “Als de patiënt is overleden, hangt er een witte roos op de deur zodat het voor iedereen duidelijk is dat patiënt is overleden”.

Workshop

De prijs bestaat uit een workshop over gastvrijheid. De workshop wordt gegeven door onze schoonmaakpartner CSU die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan.

Dit vind je misschien ook interessant