52

Berovingen in Haven en Buiten

Donderdagavond 24 oktober vonden er vlak na elkaar drie (pogingen tot) berovingen plaats: één in Almere-Buiten en twee in Almere-Haven. Dat meldt de politie online.

AirPods

“In alle drie de gevallen werden draadloze oordopjes (AirPods) afhandig gemaakt of geprobeerd afhandig te maken”, vertelt de politie. De politie komt graag in contact met specifieke getuigen.

Almere Haven

“De allereerste beroving vond plaats aan de Bivak in Almere-Haven. Een 23-jarige man werd rond 17.45 uur aangesproken door een donker getinte jongen met ‘Hey Bro’. Omdat hij dacht dat de jongen hem iets wilde vragen, stopte hij. Maar toen hij stil stond om te horen waarmee hij de jongen kon helpen zei hij: “Ik wil die Earpods die je in je oren hebt”. Het slachtoffer rende weg waarna de jongen achter hem aan rende en bedreigde. Uiteindelijk is het niet gelukt om de draadloze oordopjes te ontvreemden”.

Vervolgens werd een 17-jarige jongen beroofd van zijn draadloze oordopjes. Dat gebeurde ter hoogte van de Markenlaan/Zuidmark. Hij werd bedreigd met een mes.

Almere Buiten

Daarna kreeg de politie een melding binnen van een beroving ter hoogte van de bushalte Seizoenenbuurt Zuid in Almere Buiten: “Hier is een 19-jarige jongen door vier jonge mannen onder bedreiging van een mes (en mondelinge bedreiging met een vuurwapen) beroofd van zijn oordopjes en zijn handschoenen”, zo meldt de politie.

Oproep

De politie is op zoek naar getuigen. Op de website van de politie staat een signalement.

Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de recherche in Almere via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Foto

Ter illustratie. Bron: Pixabay.

Dit vind je misschien ook interessant