Parkeren in Almere gaat op de schop

Deel dit artikel

Diverse parkeerterreinen in de stad gaan op de schop. Het gaat om het Koolzaadveld, Hennepveld en het Hospitaalterrein. Naar verwachting verdwijnen de slagbomen en komen er parkeermeters voor in de plaats. Het gaat om bezuinigingsmaatregelen die vanaf 2021 in gaan.

Opbrengst

De gemeente verwacht dat de nieuwe maatregelen 400.000 euro zullen opbrengen. De gemeente houdt dus meer geld over met de nieuwe maatregelen. Hoe kan dat? Het zit ‘m in de belasting die de gemeente moet betalen over de parkeerterrein. De terreinen worden, vanwege hun slagboom, gezien als garage. Dat kost de gemeente per jaar meer geld. Door parkeermeters aan te leggen, hoeft de gemeente straks minder belasting te betalen.

Investeren

Uiteraard moet de gemeente wel eerst investeren. Zo moeten er parkeerpalen worden geplaatst en extra parkeercontroleurs worden ingezet. De gemeente verwacht dit terug te verdienen.

34 Reacties op “Parkeren in Almere gaat op de schop”

 1. Vaste ziekenhuisbezoeker

  Hospitaalterrein: Dus dan zit je bij een specialist of bij een onderzoek, eerste hulp, bloedprikken etc etc, waarvan vooruit niet te voorspellen hoe lang het gaat duren en betaal je voor de zekerheid teveel of je komt te laat terug en hebt een boete…..#fail #hetkaninalmere

 2. leo buuunk

  Het hele idee om bij een ziekenhuis te betalen voor het parkeren is ronduit schandalig. Je gaat niet voor je lol naar het ziekenhuis.

 3. Charlie

  Nee hoor; er zijn heel veel parkeerapps die je kunt starten bij aankomst en stoppen bij vertrek.

 4. HT

  Door de slagbomen wordt het gezien als een parkeergarage?Laat de politiek dan zich eerst beraden of dit niet op een andere manier te veranderen is. De gemeente denkt de investering terug te winnen. Worden de prijzen verhoogt? Laat men eerst nadenken over het praktische voordeel voor de burgers, tenslotte zijn de investeringen al gedaan. Probeer eerst te kijken of de belasting over de zogenaamde parkeergarages niet op een andere manier valt te verhalen.

 5. Alex before

  Als de slagbomen weg zijn dan is het garage idee ook weg en hoeft de gemeente niets te betalen aan belasting … deze maatregel is hun eigen keus om meer binnen te halen !

 6. Jenna

  Voor het ziekenhuis moeten ze gewoon een gratis parkeer terrein maken want is echt belachelijk dat je daar ook nog eens voor betaald!!!!!!!!!!

  Echt jammer weer!!!!

 7. Ron van Deursenald

  Mee eens, maar als je bij een ziekenhuis gratis kunt parkeren gaan er veel mensen parkeren die niet naar het ziekenhuis gaan, alleen omdat het verder op wel vetaald parkeren is. En dan hebben de echte ziekenhuisbezoekers wellicht helemaal geen parkeerplek. Blijft dus een lastig iets.

 8. R Francken

  Ik heb een idee, niemand meer met de auto naar stadscentrum, maar laten we allemaal op de fiets gaan ,

 9. Bibi

  Laat ze dan tenminste de parkeerplaats bij het ziekenhuis zo laten. Je weet daar nooit vantevoren hoe lang je moet staan en ik ben niet van plan om een abo voor m’n telefoon af te gaan sluiten alleen zodat ik internet heb om een app te kunnen gebruiken voor het parkeren. Lekker over nagedacht weer. Gaat alleen weer om €€€.

 10. Vaste ziekenhuisbezoeker

  Over parkeer apps: oudere mensen maken vaak geen gebruik van smartphones en niet iedereen heeft een internet abonnement op zijn/haar telefoon. Gewoon laten zoals het is, alleen die zwerver op laten zouten en uitrijkaarten regelen bij langdurende onderzoeken.

 11. Bibi

  En als je geen internet op je telefoon hebt? Op het parkeerterrein komt de gratis wifi van het centrum niet. En die van het ziekenhuis zelf werkt ook amper.

 12. Anoniem

  Schandalig! Iedereen die een auto bezit betaald al wegenbelasting!! Dus voor hetzelfde stukje grond moet je weer betalen?? Omdat je stil staat? Belachelijk !!!
  Alsof de gemeente niet genoeg verdient hier in almere!!

 13. Anoniem

  Parkeerterrein van het ziekenhuis kan je het parkeerapparatuur gewoon in leven laten voor betaaldparkeren…..en het Flevoziekenhuis voorzien van uitrijkaarten

  Dan kunnen de bezoekers van het Flevoziekenhuis bij vertrek een uitrijkaart halen om uit te rijden en is het allemaal controleerbaar ….. win win

 14. Van Haaster

  Almere is sowieso schandalig duur en rond nog alles af naar boven. In het centrum van bussum 2euro voor twee uur

 15. Melissen

  Door de slagboom is het een garage … hierdoor zit er dus btw in het parkeertarief.

  Betaal je 2euro, dan moet Almere 35cent afdragen aan btw. En houden ze dus 1,65 over. Slagboom weg, 35 cent verdiend want dan zit er GEEN btw in.

  Inkomsten voor de staat gaan naar beneden, dus zullen we het ergens anders weer mogen betalen. Dus ook de niet-parkeerders. Alleen gemeente Almere wordt er rijker van. Denk ook aan de parkeerboetes die als gemeentebelasting worden geïnd.

 16. Ben

  Al enkele jaren is de gemeente ons aan t bestelen als t gaat om contant betalen bij diverse parkeergelegenheden in Almere. Op t moment als je bijv. 4,55€ moet betalen dan ben je verplicht 5,00€ te betalen (mits je contant betaald) ik ben ook een voorstander van zoveel mogelijke pinbetalingen (vanwege de veiligheid) maar dan hoort t niet zo te zijn dat je wordt (bestolen) gestraft als je contant betaald.heb bezwaar ingediend bij de gemeente,maar zij geven geen gehoor.

 17. C. Fiere

  Tja……….gewoon het ziekenhuis van uitrijkaarten voorzien. Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn? En ook de fietsplekken verdubbelen want het staat altijd giga vol.

 18. Alexander vd meulen

  Voor lang durige zieken (lees direkte familie) moet er een grootte hoek bij het zieken huis komen op klein loop afstand!!! Dan heeft dat een zeer positief effect op de zamenleving. Verder een betere regeling ( korting ) voor werkende in het winkel centrum.DAN wordt t aantrekkelijk om de hele week naar t werk te gaan. Niet iedereen zit maandag / vrijdag op kantoor .kost nu €800 ongeveer !! Per jaar = DAG vakantie geld en verwilderd van uit de bus naar je baas!!!

 19. De vos

  Tarieven parkeergarages en -terreinen (achter de slagboom)
  Almere Stad
  Starttarief €0,20
  Uurtarief € 2,04
  Maximaal dagtarief €9,71
  Tarieven straatparkeren
  Almere Stad (belparkeerzone 36010)
  Starttarief €0,26
  Uurtarief €2,56
  Maximaal dagtarief €17,89

  Lijkt dus wel duidelijke ze het teruggaan verdienen… Straatparkeren max dagtarief is bijna ‘t dubbele van parkeer terrein max dagtarief.
  Pure zakkenvullerij.

 20. Ron

  We moeten allemaal btw betalen. Beetje vreemd om € 400.OOO gemeenschap geld uit te geven om geen belasting te hoeven betalen. Of gaat het parkeer tarief dan omlaag naar € 1,65 (parkeertarief excl.btw.),

 21. D. Doerak

  In Hoofddorp hebben ze dat bij het ziekenhuis keurig opgelost door gratis uitrijkaarten te verschaffen in het ziekenhuis.
  Aangezien dit ook in Almere bij supermarkten mogelijk is, kan dit ook door ziekenhuizen gedaan worden toch?

 22. René

  Een paar jaar geleden vergeten uit te zetten,was toen al €22 voor een dag parkeren, Almere buiten €2,20 voor een dag nu

 23. Inwoner Almere

  Allereerst vind ik het al absurd dat patiënten van het ziekenhuis moeten betalen om hun auto te parkeren. We hebben het hier niet over winkelend publiek die hun tijden kunnen kiezen. Om deze kwetsbare groep verder te belasten met het gebruik van de juiste app, in de gaten houden van de parkeertijd die zij zelf niet kunnen beinvloeden vind ik ronduit schandalig. We hebben het hier over mensen, veelal ouderen, zieken die niet de eerste prioriteit bij het gebruik van de juiste app of parkeermeter leggen maar aan hun gezondheid werken. Zou de gemeente Almere dat ook doen dan zou de stad een stuk gezonder zijn. Geld plukken van mensen die ziek zijn en behandeling van een arts in het ziekenhuis nodig hebben is gewoon ziek.

Reageren is niet meer mogelijk.