65

Parkeren in Almere gaat op de schop

Diverse parkeerterreinen in de stad gaan op de schop. Het gaat om het Koolzaadveld, Hennepveld en het Hospitaalterrein. Naar verwachting verdwijnen de slagbomen en komen er parkeermeters voor in de plaats. Het gaat om bezuinigingsmaatregelen die vanaf 2021 in gaan.

Opbrengst

De gemeente verwacht dat de nieuwe maatregelen 400.000 euro zullen opbrengen. De gemeente houdt dus meer geld over met de nieuwe maatregelen. Hoe kan dat? Het zit ‘m in de belasting die de gemeente moet betalen over de parkeerterrein. De terreinen worden, vanwege hun slagboom, gezien als garage. Dat kost de gemeente per jaar meer geld. Door parkeermeters aan te leggen, hoeft de gemeente straks minder belasting te betalen.

Investeren

Uiteraard moet de gemeente wel eerst investeren. Zo moeten er parkeerpalen worden geplaatst en extra parkeercontroleurs worden ingezet. De gemeente verwacht dit terug te verdienen.

Dit vind je misschien ook interessant