54

Nida doet mee met verkiezingen in Almere

De door de Islam geïnspireerde partij Nida wil vanaf 2022 dingen naar zetels in Almere. De partij is van oorsprong Rotterdams en heeft ook een afdeling in Den Haag. In Almere zal Hassan Buyatui de afdeling gaan leiden. Buyatui zit momenteel als Eenmansfractie in de gemeenteraad.

Groei

Politiek leider Nourdin El Ouali, fractievoorzitter in Rotterdam, vindt het ‘mooi om te zien hoe Nida groeit’. Volgens hem zijn er in de afgelopen tijd een enorme hoeveelheid vragen en verzoeken uit Almere binnengekomen. “Na de harten van Rotterdam en Den Haag, verbindt het NIDA-geluid nu ook de harten in Almere”.

Speerpunten

De partij gaat zich richten op ‘lokale uitdagingen’ als extra beveiliging voor moskeeën en de Almeerse synagoge, bodycams voor alle Almeerse politieagenten en gratis parkeren bij het ziekenhuis.

Hassan Buyatui

Hassan Buyatui is sinds 2014 lid van de gemeenteraad. Eerder maakte hij deel uit van de Almeerse PvdA-fractie. Nu zit hij met zijn Eenmansfractie in de raad. Buyatui wil zich op alle Almeerders richten, in al hun diversiteit, met een positieve en verbindende boodschap.

Dit vind je misschien ook interessant