61

Wintertijd gaat komende nacht in

Let op! De wintertijd gaat vannacht weer in. Zet vanavond of vannacht je klok een uur achteruit. Dat betekent dat we langer kunnen slapen!

Wintertijd

“De wintertijd is eigenlijk onze standaardtijd. De overgang naar de huidige Midden-Europese Tijd vond plaats op 16 mei 1940. Op bevel van de Duitse bezetters werd de klok toen één uur en 40 minuten vooruit gezet. Die zomertijd gold ook gedurende de winters van 1941 en 1942. Pas in november 1942 werd de klok weer één uur teruggezet. In de jaren 1943-1945 gold alleen ‘s zomers de zomertijd, maar in 1946 werd de zomertijd voor een periode van ruim dertig jaar geheel afgeschaft”, zo staat op Wikipedia. Later werd de zomertijd opnieuw ingevoerd. Het plan van de Europese Commissie is om de zomertijd tot standaardtijd te maken.

Dit vind je misschien ook interessant