65

Weekoverzicht: Tijgermug, roetveegpiet en Weerwater

Wat gebeurde er deze week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van het belangrijkste nieuws in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Foto door:

Nulzesendertig.

Diwali

Vorig weekend werd Diwali gevierd. Het jaarlijkse lichtjesfeest vond plaats in het Trinitas Gymnasium. Wethouder Maaike Veeningen was aanwezig bij het feest. Zij opende de Almeerse viering van Diwali.

Lichtjesfeest Diwali gevierd in Almere

Tijgermug

De tijgermug is de afgelopen maanden gespot in Almere. Dat meldde de Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit (NVWA) deze week. De uit Azië afkomstig zijnde tijgermug is een gevaarlijk dier.

Tijgermug aangetroffen in Almere

Roetveegpiet

Is Almere klaar voor de roetveegpiet? Als het aan de Fractie Buyatui ligt wel. De eenmansfractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. De Nederlandse publieke omroep NTR heeft medio september gemeld dat bij de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar geen enkele piet volledig zwart zal zijn. Er worden alleen roetveegpieten ingezet. De fractie hoopt dat de lijn van de nationale intocht gevolgd wordt.

Is Almere klaar voor de roetveegpiet?

Huizenprijzen stijgen

De huizenprijzen zijn het hardst gestegen in Flevoland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In andere delen van Nederland lijken de prijsstijgingen minder hard te gaan.

Grootste stijging huizenprijzen in Flevoland

Weerwaterbrug

De vergunning voor de Weerwaterbrug tussen de Filmwijk en het Floriadeterrein is ingetrokken. Strukton heeft de vergunning ingetrokken, omdat nog niet alle constructieve problemen waren opgelost. Het bouwbedrijf praat volgende week met de gemeente over het definitieve ontwerp.

Almeerders mogen stemmen voor nieuwe Weerwater-brug; Ontwerp A of B?

Ophef om lokale omroep

Er is ophef ontstaan over de licentie aanvraag van de nieuwe lokale omroep. Uit onderzoek van Omroep Flevoland zegt dat de Stichting Productiefabriek Almere met gemeentelijk subsidiegeld een commercieel radiostation heeft bekostigd. Dat is niet toegestaan. De radiozender heet Easy FM.

Omroep Flevoland heeft volgens Radio.nl een verkeerde conclusie getrokken in berichtgeving over de nieuwe Almeerse lokale omroep. De commerciële licentie waar Omroep Flevoland over spreekt, blijkt al niet meer te bestaan. Daarnaast heeft de licentie voor de commerciële omroep nooit op naam van Stichting Productie Fabriek Almere gestaan, maar op naam van Arno van Boven. Volgens Omroep Flevoland zou de lokale omroep publiekelijk gemeenschapsgeld doorsluizen naar het commerciële Easy FM. Bewijs hiervoor ontbreekt in het artikel.

”Omroep Flevoland trekt foute conclusie over nieuwe lokale omroep”

Dit vind je misschien ook interessant