59

City FC wint in eigen huis van FC Eindhoven

Almere City FC heeft vrijdagavond de wedstrijd tegen FC Eindhoven gewonnen. In het eigen stadion werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Wedstrijdverslag

De wedstrijd begon om 20.00 uur in het Yanmar Stadion. In de eerste helft had City FC genoeg kansen om op voorsprong te komen, en dat deed de ploeg ook.

In de tweede helft scoorden de Eindhovenaren al snel de gelijkmaker. Dankzij een rode kaart voor Eindhoven-middenvelder Cas Faber zorgde het ervoor dat City FC steeds meer aan voetballen kwam. Zo scoorde James Efmorfidis de 2-1 en Mees Kaandorp ver in blessuretijd de 3-1.

Scoreverloop
’19. Bart Meijers (1-0)
’48. Kaj de Rooij (1-1)
’88. James Efmorfidis (2-1)
’90+7. Mees Kaandorp  (3-1)

Ranglijst

Dankzij de winst in het Yanmar Stadion staat City FC nu op de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie. De eerst volgende wedstrijd in de competitie is aankomende vrijdag. Dan moet de ploeg van Robert Molenaar reizen naar Maastricht, waar tegenstander MVV op het programma staat.

KNVB Beker

Aankomende donderdag speelt City FC ook een wedstrijd. Dan spelen de Almeerders tegen Go Ahead Eagles in de KNVB-Beker. De wedstrijd wordt gespeeld in het Yanmar Stadion en begint om 19.45 uur.

Dit vind je misschien ook interessant