69

Dagoverzicht: Lokale omroep, geweld en een kapotte brug

Wat gebeurde er in Almere? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Lokale omroep

Er is ophef ontstaan over de licentie aanvraag van de nieuwe lokale omroep. Uit onderzoek van Omroep Flevoland zegt dat de Stichting Productiefabriek Almere met gemeentelijk subsidiegeld een commercieel radiostation heeft bekostigd. Dat is niet toegestaan. De radiozender heet Easy FM.

Directeur Radio, Arno van Boven, zegt tegen de Almere Deze Week dat er meerdere namen zijn geregistreerd voor een lokale radiozender in de stad. Daaronder valt ook Easy FM. “Onlangs heeft het bestuur van de lokale omroep de naam Easy FM en Kijk Almere TV aangemeld bij het CvdM. Hierna heb ik het CvdM verzocht de naam Easy FM als inschrijving te verwijderen”, laat Van Boven weten in een verklaring. “Easy FM is nu de naam van de radio-afdeling van de nieuwe lokale publieke omroep.”

Kapotte brug

De kapotte Krombrug in Almere Haven wordt de komende maanden vervangen. Dat meldt de gemeente Almere vandaag op Twitter. Op maandag 28 oktober starten de werkzaamheden en de planning is dat er uiterlijk in januari 2020 over de nieuwe brug kan worden gewandeld en gefietst. Een machine van de gemeente zakte begin dit jaar door de brug. De brug die de Kromgouw met de Brongouw verbond, was een belangrijke verbinding voor voetgangers en fietsers.

Huiselijk geweld en kindermishandeling

Er komt in Almere een nieuwe aanpak tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn complexe en vaak hardnekkige problemen die van generatie op generatie kunnen doorgaan en op meerdere leefdomeinen ingrijpen. De multidisciplinaire aanpak (MDA++) biedt een afgestemde, geïntegreerde aanpak voor individuen en gezinnen die binnen het standaard behandelaanbod tussen wal en schip vallen. Dat meldt de gemeente Almere.

Lees het volledige artikel op de website van de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant