67

Team Franc: ‘Haal de meest indrukwekkende jonge kunstenaars naar Almere’

De TEAM FRANC – Graduation Show 2019 opent op zaterdag 2 november en is te zien tot en met 1 februari 2020. TEAM FRANC is een graduation show samengesteld door curator Fleurie Kloostra in samenwerking met geïnteresseerde Almeerders. Dit jaar kozen Bente, Hans, Henk, Petra, Pieter en Pris hun favoriete werken bij de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, de HKU in Utrecht en AKV|St. Joost in Breda. Hun opdracht: haal de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment naar Almere. Hun teammascotte: burgemeester Franc Weerwind.

Democratisch

Voor het zesde jaar op rij presenteert Corrosia Theater, Expo & Film werk van net afgestudeerde kunstenaars, geselecteerd door inwoners van Almere. In dit democratisch tentoonstellingsmodel cureren professionals en niet-professionals samen een tentoonstelling met eindexamenwerk. De zes Almeerse gastcuratoren van dit jaar hebben zich aangemeld na de oproep ‘word kunstkenner in één dag’. Met een spoedcursus ‘kunst kijken’ op zak waren ze helemaal vrij in hun selectie.

Kunstenaars

De geselecteerde kunstenaars voor TEAM FRANC – Graduation Show 2019 zijn: Michael Broschmann, Victor Crepsley, Eloïse Dieutegard, Anja Fredin, Fleur Jakobs en Floor Snels.

Waar en wanneer?

Feestelijke opening zaterdag 2 november – 16 u door Franc Weerwind, burgemeester van Almere.
De tentoonstelling is daarna tot en met 1 februari 2020 elke dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 17 uur te bezoeken. Toegang is gratis. Iedere zaterdag zijn er rondleidingen om 13 en 15 uur.

Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl

Foto

Door Corrosia.

Dit vind je misschien ook interessant