54

Het panel: ‘Wat ontbreekt er in Almere?’

Almere is een stad met veel voorzieningen. Van het openbaar vervoer tot de zorg en van entertainment tot banen; je vindt van alles in de stad. Maar er zijn zeker ook voorzieningen die ontbreken. Van belangrijke tot minder belangrijke voorzieningen: er is altijd wel iets te bedenken wat nog ontbreekt. Neem bijvoorbeeld de plannen voor een nieuw musicaltheater aan het Weerwater, een toeristische trekpleister of de bouw van huurwoningen.

Wat ontbreekt er volgens jou?

Wat ontbreekt er volgens jou in Almere? Geef je mening via onderstaande poll en laat ook eens een reactie achter onderaan deze pagina. Staat je antwoord er niet tussen? Voeg het toe! Vanmiddag rond 13.00 uur beantwoordt een panellid deze vraag in een video op 1almere.nl.

[democracy id=”28″]

Musicaltheater

De gemeenteraad heeft positief gereageerd op het plan om een musicaltheater te bouwen naast het Weerwater. Producent New Productions en investeringsmaatschappij Amerborgh zullen het initiatief daarvoor nemen. Naar verwachting komt het theater aan de zuidkant van het Weerwater vlak naast het Floriadeterrein. Naast enthousiaste reacties zijn er ook veel vragen. Die vragen worden later beantwoord tijdens de politieke markt. GroenLinks vraagt zich bijvoorbeeld af of er niet een andere locatie is.

Mascotte

In Almere ontbreekt er momenteel ook een toeristische attractie. De Floriade moet daar verandering in brengen. Deze week werd bekend dat er bij de Floriade nog een mascotte ontbreekt. Daarom krijgt de tuinbouwtentoonstelling een bever als mascotte. Daar is voor gekozen, omdat er veel bevers in het gebied wonen. De reacties zijn wisselend.

Foto

Skyline van Almere aan het Weerwater. Foto door: Nulzesendertig.

Dit vind je misschien ook interessant