56

Tientallen boetes voor telefoon vasthouden op fiets

In Almere zijn er in de maanden juli en augustus tientallen boetes uitgeschreven omdat mensen hun telefoon vasthielden op de fiets. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Boetes

Het zou gaan om 107 boetes in Almere. Daarmee loopt de stad aan kop in Flevoland, in Lelystad zijn er 63 boetes uitgeschreven. Ook in de Noordoostpolder (38), Dronten (13), Urk (7) en Zeewolde (3) zijn er minder boetes uitgeschreven dan in Almere.

Verbod

Sinds 1 juli 2019 is het verboden om met een telefoon in de hand op de fiets te zitten. Fietsers die dat wel doen, krijgen een boete van 95 euro. Een fietser mag wel oordopjes tijdens het fietsen gebruiken. Ook het gebruik van smartwatches is niet verboden.

Dit vind je misschien ook interessant