58

Weekoverzicht: Van stikstof tot verkeersborden

Wat gebeurde er deze week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht.

Foto van de week

Wethouder Veeningen (tweede van rechts) onthulde afgelopen week samen met vertegenwoordigers van het Almeerse bedrijfsleven het eerste bord “MKB-vriendelijkste stad”. Foto door: Feenstra Fotografie.

De beurs

Wethouder Julius Lindenbergh opende maandagochtend de Amsterdamse effectenbeurs. De wethouder was te gast, omdat Almere van alle vijftien grootste gemeenten in Nederland de meeste duurzame woningen en gebouwen heeft.

Almeerse wethouder Lindenbergh opent Amsterdamse effectenbeurs

‘Megabezuinigingen’

Het college van B&W heeft aangekondigd fors te gaan bezuinigen op het welzijnsbudget in Almere. “Een onevenredig groot deel van de bezuinigingen die de gemeente moet doorvoeren, wordt afgewenteld op het welzijnswerk dat wordt gedaan in wijken en buurten”, zo meldde welzijnsorganisatie De Schoor deze week.

De Schoor luidt noodklok over ‘megabezuiniging’ op welzijn in wijken en buurten

De Almeerse politiek blijkt verdeeld te zijn over de plannen voor bezuinigingen. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

1Moment: Waarop bezuinigen?

Stikstof

Terwijl de boeren op woensdag via de A6 en andere snelwegen richting Den Haag trokken voor het ‘stikstofprotest’, was er in Almere ook veel te doen rondom stikstof. De vergunningaanvragen voor de Floriade zijn stil komen te liggen. De gemeente Almere heeft navraag gedaan. Het blijkt dat aanvragen van zowel het evenement als de nieuwe woonwijk voorlopig niet behandeld worden. Wanneer er meer duidelijkheid is over de vergunningen, blijft tot nu toe nog onbekend.

Vergunningaanvragen Floriade tijdelijk stilgelegd

Wonen

Er is steeds minder woonruimte. Voor wie in acute woningnood verkeert zijn er sinds deze week 81 nieuwe plekken. Er wordt tijdelijk een woonruimte gecreëerd in het voormalig kantoorpand aan de Televisieweg. Het kantoorpand staat momenteel leeg.

Nieuwe woonruimte in kantoorpand Televisieweg

Verkeersborden

Wie vanaf deze week de stad inrijdt, komt het misschien wel tegen: de nieuwe borden van de gemeente Almere. Het gaat om onderborden die aangeven dat de stad de MKB-vriendelijkste stad is van Nederland. Wethouder Veeningen van economie onthulde afgelopen week het eerste bord aan de Veluwedreef. Daarbij waren vertegenwoordigers van het Almeerse bedrijfsleven aanwezig.

Almere plaatst nieuwe borden langs wegen

Nieuwe leden

De Almeerse Adviesraad Sociaal Domein (ASD) kwam op maandag voor het eerst bij elkaar in een nieuwe samenstelling. Dat meldt de gemeente Almere. Wethouder Jerzy Soetekouw installeerde vier nieuwe leden.

Adviesraad Sociaal Domein verwelkomt nieuwe leden

Dit vind je misschien ook interessant