55

Jongerenorganisaties oneens met bezuinigingen

Afgelopen week lieten ongeveer twintig leden van Almeerse jongerenorganisaties zien dat zij het oneens zijn met de bezuinigingen van de gemeente Almere. De jongeren bezochten donderdagavond de Politieke Markt op het stadhuis.

Bezuinigingen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeentelijke begroting voor 2020 bekend gemaakt. Er wordt veel geïnvesteerd in onder andere het mooier maken van stadscentra en de jeugdhulp. Tegelijkertijd zijn er ook forse bezuinigingen. De stad krijgt namelijk 4 miljoen euro minder van de Rijksoverheid.

Gevolgen

De bezuinigingen hebben gevolgen voor Jongerenraad Almere Young Movement en Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA). Zo kunnen er minder trainingen gegeven worden en minder voorlichting aan jongeren. “We wachten nog even met acties. Ook omdat we een goede band hebben met de gemeente”, zo liet één van de jongeren weten aan de regionale omroep.

Protest

Eerder liet welzijnsorganisatie De Schoor weten niet blij te zijn met de ‘megabezuinigingen’.

Lees ook eens:

De Schoor luidt noodklok over ‘megabezuiniging’ op welzijn in wijken en buurten

Dit vind je misschien ook interessant