86

Nieuwe vestiging Nederlandse Kluis in Zadelmakerstraat

De nieuwe vestiging van Nederlandse Kluis opent in november haar deuren. Het bedrijf heeft gekozen voor een locatie aan de Zadelmakerstraat. De Nederlandse Kluis is de grootste onafhankelijke aanbieder van professionele kluisruimte in Nederland.

Verbouwing

Het pand zal eerst verbouwd worden. Er komt een ondoordringbare kubus. Daarin worden de kluizen geplaatst. Voorheen waren soortgelijke kluizen vaak te vinden in bankgebouwen. Gebruikers konden zo belangrijke papieren, bezittingen of geld bewaren op een veilige plek. “De bankkluizen verdwijnen, maar mensen hebben nog steeds behoefte aan het opslaan van waardevolle spullen”, zegt Jaap Zeeuw van der Laan tegen de regionale omroep. Hij is algemeen directeur van De Nederlandse Kluis.

‘Slechte winkelstraat’

Kortgeleden kwam de Zadelmakerstraat nog in het nieuws. Winkeliers aan de Zadelmakerstraat in het centrum klagen over wat zij een slechte winkelstraat noemen. Volgens de winkeliers staat ‘Het water ons aan de lippen’. Onder andere de hoge huren spelen een rol. De huur bedraagt gemiddeld maandelijks zo’n 240 euro per vierkante meter. Gisteren sprak de gemeenteraad over de noodoproep van de ondernemers in de straat.

Dit vind je misschien ook interessant