52

Eerste wasberen uit Limburg naar AAP in Almere

De eerste wasberen uit Limburg zijn vanmorgen naar Stichting AAP in Almere gebracht. Vanmorgen werd nabij Sittard de eerste in het wild levende wasbeer aangetroffen in een vangkooi. Deze kooi was speciaal voor dat doel geplaatst door de Zoogdiervereniging. Het dier is vandaag nog opgehaald en opgevangen bij Stichting AAP.

Eerste keer

“Het is het eerste resultaat van een initiatief van AAP om de wasberen op te vangen in plaats van af te schieten. Het plan kreeg grote steun van het publiek, dat met succes een petitie tekende tegen afschotplannen van Provincie Limburg. Wij zijn erg blij dat begonnen is met het vangen van de wasberen. Al maanden hielden wij opvangcapaciteit achter de hand voor het geval er wasberen naar AAP zouden komen”, aldus David van Gennep, directeur van Stichting AAP.

Afspraak

Met de provincie Limburg is afgesproken dat de gevangen wasberen met ingang van 1 oktober naar AAP gebracht worden. De provincie vergoedt een deel van de kosten die AAP maakt voor het transport, medische controles en verzorging van de wasberen. “Voor de resterende kosten zullen we dus aanvullende fondsen moeten werven”, geeft Van Gennep aan.

Dit vind je misschien ook interessant