59

Vergunningaanvragen Floriade tijdelijk stilgelegd

De vergunningaanvragen voor de Floriade zijn stil komen te liggen. De gemeente Almere heeft navraag gedaan. Het blijkt dat aanvragen van zowel het evenement als de nieuwe woonwijk voorlopig niet behandeld worden. Wanneer er meer duidelijkheid is over de vergunningen, blijft tot nu toe nog onbekend.

Stikstof

De landelijke stikstofproblematiek raakt projecten in heel Almere. De gemeente werkt nauw samen met provincie Flevoland die in opdracht van het Rijk de regie voert om ontwikkelingen vlot te trekken. Waar mogelijk neemt de gemeente ook maatregelen in het belang van Almeerders en ondernemers en blijft verder werken aan de groei van onze groene en gezonde stad. Het college van BenW heeft de gemeenteraad met een raadsbrief geïnformeerd over noodzakelijke maatregelen en de voortdurend veranderende ontwikkelingen rondom het vraagstuk.

Gevolgen

De stikstofuitspraak van de Raad van State raakt ook de Floriade. Dat zei wethouder Maaike Veeningen eerder in het televisieprogramma ‘Over Flevoland Gesproken’ op de regionale omroep. De wethouder geeft aan dat niet alleen de Floriade last heeft van de uitspraak. Ook het bouwproject Poort Buitendijks bij Almere Poort komt voorlopig stil te liggen. In totaal zullen zo’n 200 aanvragen voor een omgevingsvergunning in Almere vertraging oplopen door de uitspraak van de Raad van State.

Dit vind je misschien ook interessant