71

Resultaten ‘Almere meet water’ bekend

Woensdag presenteerde onderzoekers en vrijwilligers de voorlopige uitkomsten van ‘Almere Meet Water’. Het blijkt dat Almeerders erg tevreden zijn over hun water en hoe zij water beleven. Ook blijkt dat grote watergebieden schoner zijn dan kleine watergebieden. De resultaten werden gepresenteerd in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

Project

Almere meet water is een project uit het Waterplan Almere. Het is een samenwerkingsproject tussen de inwoners van Almere, Gemeente Almere, Waterschap Zuiderzeeland, kunstenaar Pavèl van Houten, kennisinstituten Deltares en Wageningen Environmental Research (WEnR), Stad & Natuur Almere en de Waterburgemeester Almere.

Meer over het project en de resultaten is te bekijken via de speciale website van ‘Almere Meet Water’.

Poep

De poepbacterie, oftewel E. coli, blijkt op sommige momenten te hoog te zijn. “We zien dat als het geregend heeft, er dus meer poepbacterie in de gracht zit”, zegt Gerben Mol van de Wageningen University & Research. Toch is volgens hem de waterkwaliteit over het algemeen in orde.

Bekijk ook eens:

1Moment: Rolling Nature, Jantje beton en een nieuwe speeltuin

Dit vind je misschien ook interessant