58

Politiek: Verdeeldheid in gemeenteraad over begroting

Vandaag vindt de 566ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Verdeeldheid

Vandaag wordt er in de gemeenteraad gesproken over de programmabegroting 2020. Grote vraag is waarop er bezuinigd gaat worden. De politieke partijen binnen de gemeenteraad blijken sterk verdeeld te zijn. Vanaf 2020 moet er elk jaar 8,3 miljoen euro bezuinigd worden. Volgens het college is dat nog niet mogelijk per 1 januari. Daarom wil het college eerst de reserves aanbreken. Collegepartijen VVD, PvdA en GroenLinks hebben begrip voor de keuze. De PVV vindt het niet verstandig. De PVV zegt dat er in 2017 is afgesproken dat de gemeente de reserves weer aan gaat vullen om die in moeilijke tijden te kunnen gebruiken.

Vanavond vanaf 19.00 uur wordt er gesproken over de begroting in de Raadszaal.

Bekijk ook eens:

1Moment: Waarop bezuinigen?

Andere onderwerpen

Vanavond wordt er uiteraard ook gesproken over andere belangrijke Almeerse thema’s. In Zaal Hout gaat het bijvoorbeeld over de noodkreet van ondernemers in de Zadelmakerstraat. Volgens de winkeliers staat ‘Het water ons aan de lippen’. Onder andere de hoge huren spelen een rol. De huur bedraagt gemiddeld maandelijks zo’n 240 euro per vierkante meter.

De permanente vestiging van Vis à Vis, de toekomst van de veiligheidsregio, het invoeren van nieuwe ja/ja-stickers en waterrecreatie in Almere staan ook op het programma.

Een volledige agenda is te vinden op de website van de gemeente Almere.

Dit vind je misschien ook interessant